Nu kan du söka resa utan att veta när du vill åka

De flesta resesajter kräver att man vet när man vill resa för att få fram resealternativ och priser. Men i startskedet av en reseplanering så vet man inte alltid var man ska börja, och ofta behöver man göra en grundlig analys och testa sig fram med olika datum för att se vad som verkar rimligt. Hur stor skillnad är det på biljettpriserna beroende på när man vill åka? Och när är det absolut billigast att åka? Man får helt enkelt ägna sig åt gedigen research innan man ens har lyckats ringa in ungefär när det är mest förmånligt att resa.

Miljövänliga flygresor - finns det?

Med dagens moderna flygplan går det i regel oerhört fort och smidigt att flyga. Dessvärre vet vi att flygresor påverkar klimatet negativt. Sveriges Naturskyddsförening rapporterar att globalt sett så står flyg för ungefär 4-5 % av alla klimatpåverkande utsläpp, och i Sverige utgör flygresorna en tiondel av våra totala utsläpp. Så även om man vill vara med och bidra till en friskare planet så är det inte helt enkelt. Hur går man tillväga?

Möt Avioneros back-end-utvecklare: Ivan Yuriev!

Allting började med en klok lärare i Kirgizistan som berättade om det vackra som datavärlden hade att erbjuda. Efter det var Ivan Yurievs framtidsplaner förutsedda – det var det här han skulle arbeta med. Ett par år senare korsades Ivans och Avioneros medgrundare Antons vägar, och när det kom på tal att Avionero sökte efter en kompetent back-end- och .NET-utvecklare, så kunde inte Ivan göra annat än att föreslå sig själv som kandidat för rollen. Och resten är historia...

Ny funktion gör det enklare att hitta resan du letar efter

Att man numera kan boka alla delar av sin resa själv, utan någon traditionell resebyrå som mellanhand, är ett känt faktum som förenklar vardagen avsevärt. Men, det krävs naturligtvis både tid och engagemang om man vill hitta de bästa tiderna och priserna. En av de mest frustrerande aspekterna av att boka resor online, kan vara mängden sidor man måste sovra genom för att komma fram till det mest optimala alternativet.

Varför är inte sista minuten-resor billiga längre?

Minns du tiden när det gick att boka en flygbiljett till dagen efter för tusenlappar billigare än vad den tidigare kostat? Idag är sista minuten-resor inte lika billiga längre – utan snarare betydligt dyrare än om man bokar långt i förväg. Vad beror det på? Och vad kan vi göra för att ändå komma åt de billiga flygbiljetterna?

Möt Avioneros medgrundare: Anton Tyulenev!

För Anton Tyulenev har datorer, spel och design alltid legat honom varmt om hjärtat. Och efter att bland annat ha arbetat på en av Rysslands mest framgångsrika designbyråer, så ställde han upp i en designtävling på nätet - en tävling som visade sig leda till nya möten, en ny karriär och framförallt; känslan av att få skapa något personligt som han brinner för av hela sitt hjärta.

Guide till hur du bokar din resa till det mest förmånliga priset

London för hundralappen och USA för bara några tusen kronor. Vi är nog många som hört om alla dessa resor, men aldrig lyckats komma över någon till samma drömpris. Finns det verkligen så billiga flygbiljetter, eller är det bara en myt? Till viss del krävs det nog en hel del tur och tajming, men många faktorer går faktiskt att påverka. Bara du vet hur.

Emelie har hela världen som arbetsplats

Hur skulle det vara att jobba från London en dag och från Japan nästa? Går det? Och hur gör man? Emelie Fågelstedt är, tillsammans med två andra, grundare av Svenska Nomader - en mötesplats för digitala nomader som önskar att jobba platsoberoende. Som digital nomad kan Emelie förena nytta med nöje och idag kan hon - på riktigt - kalla hela världen för sin arbetsplats…

Tio år av kamp i motvind - så föddes Avionero

Tänk dig att du, av hela ditt hjärta, vet att du vill lösa ett problem. Tänk dig att du vet att du måste lösa problemet, eftersom det verkligen, verkligen behövs. Och att det samtidigt inte finns någon alls som förstår, lyssnar eller hjälper dig på vägen. Under tio år kämpade Lars Kristensson, en av grundarna av Avionero, med att göra sin röst hörd.

Flygsök anpassat efter människors behov. Finns det?

Vi är innerligt trötta på att många resesajter ber om den information som man, som besökare, faktiskt letar efter. Tänk dig att du verkligen vill resa någonstans. För tillfället vet du inte exakt vilket datum eller vilken destination du längtar till, men du vet att du vill upptäcka världen. Så ska du få känna.