Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Örnsköldsvik
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Örnsköldsvik

1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

442 km
Avstånd

Vädret just nu

☀️
+17°C
Klart

Flygplatser

OER
19km

Avgående flygplats

Ni avgår från Stockholm, Arlanda flygplats som ligger cirka en halvtimmes bilfärd från huvudstaden. Arlanda har 5 terminaler och är Skandinaviens största flygplats, tredje största i Norden. Du hittar butiker, tax free och flera snabbmatsställen och restauranger i Sky City som kopplar samman de olika terminalerna.

Ankommande flygplats

Gideå flygplats ligger några mil utanför Örnsköldsvik och ägs av kommunen sedan 2011. Flygplatsen har bara två destinationer, Stockholm med flera avgångar per dag och charterresor till Kroatien. Det är SAS som flyger mellan Örnsköldsvik och Stockholm. På flygplatsen kan du hitta en restaurang och 3 konferenslokaler.

Avstånd och transfer

Transfer till Örnsköldsvik tar 20 minuter och är lättast med taxi, hyrbil eller egen bil. Det går ingen flygbuss.

Destination

Örnsköldsvik är en industri- och hockeystad. Det kommer fler NHL-stjärnor från den här staden en någon annan i hela Sverige däribland Peter Forsberg. Den har spår ända från bronsåldern och man har hittat en gård som är 2000 år gammal. Staden ligger i världsarvet Höga Kusten och har närhet till natur och hav. Kommunen har runt 56 000 invånare varav strax över 30 000 bor i tätorten.

Hotell

  • First Hotel Statt - ett av de äldsta hotellen i staden. Statt har konferens, restaurang, vackra rum som just nu genomgår uppfräschningar och renovering. Hotellet ligger bara ett stenkast från hamnen och gågatan.
  • Elite Plaza Hotel - på hamnen reser sig detta nybyggda höghus med lyxiga rum och underbar frukostbuffé. Rum i flera prisklasser och eget gym och bastu i byggnaden.
  • Hotell Veckefjärden - för golfälskare är det här det perfekta hotellet som ligger i anslutning till Örnsköldsviks golfbana. Pool, bastu och konferens finns också. Lätt att ta sig in till centrala stan och underbar natur att vandra i.

Restauranger

  • Public - central restaurang med mysig miljö och stort utbud av whisky. Goda maträtter och en föränderlig meny. Inglasad uteplats och intim stämning.
  • The Bishop Arms - på kajen har Bishop Arms den största uteplatsen i stan. Här kan du äta en god hamburgare, skölja ned det med en kall öl och utmana de andra gästerna i ett triviaquiz.
  • Linnea & Peter - en prisvinnande restaurang som blivit rekommenderad av White Guide flera år i rad. Lokala och ekologiska råvaror, möjlighet att sitta vid chefs table och få en upplevelse som ingen annan.

Sevärdheter/Att Göra

  • Slåttdalsskrevan - några mil utanför Örnsköldsvik finns Skule nationalpark och inne i skogen hittar du Slåttdalsskrevan, en 200 meter lång skreva som delar Slåttberget i två och erbjuder otroliga vyer.
  • Paradisbadet - det bästa äventyrsbadet i landet. Här finns rutschkanor i mängder, spaavdelning och hamam samt en utomhuspool med strömmar att flyta med i.
  • Aktivator - genom dem kan du boka in paintball med kompisarna, sjukamp eller ta med kollegorna längs med Moälven på flotte. Deras aktiviteter är mobila så att ni kan spela på olika ställen i kommunen.

Väder i Örnsköldsvik

16 dagars väderprognos

Väderprognos för Örnsköldsvik:
tis, 26 september
☀️
+17°C
Klart
5 m/s
64 %
ons, 27 september
🌦
+14°C
Regn
5 m/s
83 %
tor, 28 september
🌦
+14°C
Regn
5 m/s
76 %
fre, 29 september
🌦
+14°C
Regn
4 m/s
74 %
lör, 30 september
🌦
+12°C
Regn
5 m/s
86 %
sön, 01 oktober
🌦
+10°C
Regn
4 m/s
60 %
mån, 02 oktober
🌦
+11°C
Regn
7 m/s
79 %
tis, 03 oktober
🌦
+11°C
Regn
8 m/s
85 %
ons, 04 oktober
☁️
+11°C
Spridda moln
8 m/s
61 %
tor, 05 oktober
🌦
+11°C
Regn
5 m/s
75 %
fre, 06 oktober
🌦
+8°C
Regn
6 m/s
89 %
lör, 07 oktober
☁️
+8°C
Brutna moln
7 m/s
65 %
sön, 08 oktober
🌦
+6°C
Regn
7 m/s
67 %
mån, 09 oktober
🌦
+4°C
Regn
9 m/s
96 %
tis, 10 oktober
☁️
+5°C
Brutna moln
4 m/s
81 %
ons, 11 oktober
☁️
+7°C
Brutna moln
3 m/s
68 %

Flygplatser i Örnsköldsvik och Stockholm

Örnsköldsvik har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

OER
NYO
ARN
VST
BMA
Örnsköldsvik flygplats (OER) - 19 km
http://oer.se/

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.