Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Östersund
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Östersund

1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

465 km
Avstånd

Vädret just nu

❄️
+1°C
Snö

Flygplatser

OSD
7km

Avgående flygplats

Några mil utanför Stockholm ligger Arlanda flygplats, den största flygplatsen i Skandinavien som hjälper tusentals resenärer att åka tusentals mil. Flygplatsen har så klart en stor tax free-avdelning och flera butiker och restauranger.

Ankommande flygplats

Åre Östersund Aiport började som en flygplats för flygkåren under slutet av 20-talet. 1958 gick flygplatsen över till reguljära flyg och har idag 11 stycken destinationer. Härifrån åker över en halv miljon resenärer per år och flygplatsen har över 100 anställda via olika företag som är verksamma där.

Avstånd och transfer

Länsväg Z614 mot Frösön så är du på flygplatsen inom 10 minuter. Du kan åka till och från flygplatsen via taxi, buss och hyrbil.

Destination

Östersund är den enda kvarvarande staden inom Sverige som grundades på 1700-talet. Brukar benämnas som “Sveriges mittpunkt” då det geografiskt sett ligger i mitten av Sverige och Jämtlands län. Det är en stad för vintersport där kommunen lagt marknadsföringsfokus på vintersporter sedan 1997. I kommunen bor runt 50 000 människor fördelat över 34 000 kvadratkilometer (nästan 2000 % större än Stockholms kommun)

Hotell

  • Hotell Östersund - fem minuters promenad från centralstationen och generellt sett klassat som ett mycket bra hotell. Gratis wi-fi, parkering och satellit-tvkanaler i alla rum.
  • Best Western Hotel Gamla Teatern - alldeles vid gågatan i Östersund ligger det här hotellet som också agerar teater. Huset är från från 1800-talet. De håller konserter och evenemang på teatern året runt.
  • Scandic Östersund, syd - nära äventyrsbadet och en kvarts promenad från populära Boda Borg. Vistelsen inkluderar frukost, wi-fi, parkering och platt-tv i alla rum. Hotellet har gym och bastu som är gratis för alla boende.

Restauranger

  • Mikado - japansk restaurang med sushi men också traditionella rätter som sukiyaki och shabu shabu. Otroliga presentationer på tallriken och fräscha smaker. De har bara öppet för bokningar.
  • Verkö Slott - vacker slottsmiljö för stora och små sällskap belägen på Frösön så kom ihåg att boka plats på båten innan du bokar bord.
  • Dalwhinnie - skotsk gastropub med whiskyprovning som är öppet sent alla dagar i veckan. För större sällskap rekommenderas att man förbeställer maten några dagar innan.

Sevärdheter/Att Göra

  • Storsjöbadet - en av de större äventyrsbaden i landet och skoj för hela familjen. Stora rutschkanor och beläget vid en camping om ni vill besöka stället flera dagar i rad.
  • Inlandsbanan - åk på en vacker tågtur genom landskapet, ända upp till Arvidsjaur om du så vill. Detta är Sveriges ryggrad och en resa med Inlandsbanan kommer att visa de bästa sidorna av den svenska naturen.
  • Locknekrater - lär dig mer om meteoriter och undersök en av de få konstaterade kratrarna för ett meteoritnedslag. Detta specialmuseum har utställningar, filmer och information för alla som vill lära sig mer.

Väder i Östersund

16 dagars väderprognos

Väderprognos för Östersund:
mån, 04 mars
❄️
+1°C
Snö
2 m/s
99 %
tis, 05 mars
☁️
+1°C
Brutna moln
3 m/s
80 %
ons, 06 mars
⛅️
+1°C
Enstaka moln
3 m/s
73 %
tor, 07 mars
☀️
+3°C
Klart
4 m/s
77 %
fre, 08 mars
☁️
+1°C
Spridda moln
2 m/s
83 %
lör, 09 mars
☁️
+1°C
Brutna moln
2 m/s
70 %
sön, 10 mars
⛅️
0°C
Enstaka moln
1 m/s
74 %
mån, 11 mars
⛅️
+1°C
Enstaka moln
2 m/s
72 %
tis, 12 mars
☁️
+2°C
Spridda moln
3 m/s
69 %
ons, 13 mars
☁️
+3°C
Brutna moln
4 m/s
69 %
tor, 14 mars
☁️
+2°C
Brutna moln
6 m/s
76 %
fre, 15 mars
❄️
+3°C
Snö
9 m/s
96 %
lör, 16 mars
❄️
+3°C
Snö
8 m/s
71 %
sön, 17 mars
❄️
+3°C
Snö
7 m/s
73 %
mån, 18 mars
☁️
+1°C
Brutna moln
4 m/s
67 %
tis, 19 mars
❄️
-2°C
Snö
10 m/s
57 %
Visa 16 dagars väderprognos

Väder per månad

Planerar ni en resa och vill veta hur vädret är i Östersund?
Planerar du i förväg? Kolla när det är bästa tiden att besöka Östersund.

Flygplatser i Östersund och Stockholm

Östersund har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.
OSD
NYO
ARN
VST
BMA
Åre Östersund flygplats (OSD) - 7 km
https://www.swedavia.com/ostersund/