Gör din reseplanering enklare
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

313 km
Avstånd

Flygpriser

1.225 kr – 1.285 kr
Prisintervall (Tur och retur)

När du bör resa

nov
Billigaste månaden
jul
Mest populära månaden

Avgående flygplats

Arlanda ligger cirka en timme från Stockholm och har 5 terminaler med både inrikes- och utrikesflyg. Enklaste sättet att ta sig från huvudstaden till flygplatsen är med tåget Arlanda Express.

Ankommande flygplats

Välkommen till Kalmar Öland Airport. Härifrån kan du åka på charter till exempelvis Mallorca, Gran Canaria, Rhodos och Kroatien. Flygplatsen erbjuder restaurang och fik samt möjligheten att boka konferens- och mötesrum.

Avstånd och transfer

Strax över 5 kilometer från flygplatsen ligger Kalmar stad och du kan åka mellan flygplatsen och staden buss, tåg eller taxi. Det går till och med att promenera mellan platserna för den som har lätt packning.

Destination

Kalmar ligger i Småland och är belägen vid kusten, med bara en snabb båtresa eller bilresa över bron för att komma till Öland. Det är landskapets tredje största stad. Det är en av landets äldsta städer med många fornminnen och en historia som sträcker sig tillbaka till 100-talet. Ett av de mer kända platserna är Kalmar slott vid Kalmars stadspark.

Hotell

  • Rasta Kalmar - ett mysigt ställe alldeles vid Ölandsbron där rummen är nyrenoverade och erbjuder gratis wi-fi. Perfekt ställe för dig som planerar en resa över Öland.
  • Hotell Svanen - bara en kvart från Kalmars domkyrka och vacker utsikt över vattnet i frukostrummet och en del av hotellrummen. Gratis, privat parkering ingår.
  • Slottshotellet - omringat av äldre bostäder från 1700- och 1800-talet ligger Slottshotellet på gångavstånd till Kalmar slott. Bokar du in en veckodag ingår en enklare middag i priset.

Restauranger

  • Gröna Stugan - vackert presenterad husmanskost med lunch- och middagsmeny. Öppet alla dagar och har en gedigen vinlista samt cateringservice. Passar familj likaväl som det stora kompisgänget.
  • Kullzenska Caféet - lätta middag och café med bra rätter för vegetarianer och veganer. Gammal miljö och prisvärda måltider. Ett bra stopp för lunch och för den som gillar historisk inredning.
  • Kalmar Kött & Bar - steakhouse med grill och bar. Öppet från 12.00 till sent. Säsongsberoende meny och centralt läge. Erbjuder även luncher, under sommaren kan du äta från lunchmenyn fram till klockan 17.00

Sevärdheter/Att Göra

  • Kalmar slott - ett av de äldsta slottet i landet med en 800 år lång historia. Kallades förr för “Sveriges nyckel” på grund av det strategiska läget och har länge varit en försvarsanläggning. Här anordnas spökvandringar och guidade turer i fängelsehålorna.
  • Astrid Lindgrens Värld - fint resmål för barnen där de får stifta bekantskap med massor av karaktärer. Här kan du ta kort och hälsa på Pippi, barnen i Bullerbyn och Karlsson på taket. En magisk miljö för både vuxna och barn.
  • Virum Älgpark - som en nordisk safari åker ni i bilar genom parken och får se älgarna på nära håll, till och med mata dem från handen. Det går inte att boka turerna så det gäller att vara på plats i tid för att slippa köerna.

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.