Vem reser du tillsammans med?
Ekonomiklass
Affärsklass
Vuxna:1
Barn:0
2-15 år gammal
Spädbarn:0
Under 2 år gammal
Klar
Varifrån flyger du?
Förslag
StockholmSTO
StuttgartSTR
KöpenhamnCPH
GöteborgGOT
HelsingforsHEL
ColomboCMB
SiguaneaSZJ
ShanghaiSHA
Vart vill du flyga?
Vart som
Tobruk
Atoifi
Istanbul
Khoy
Skriv in din destination eller välj bland valen nedan:
Hett
Varmt
Milt
Kyligt
Kallt
Strand
Nattliv
Skidåkning
Vin
Slott
Visa mer...
Europa
Nordamerika
Sydamerika
Asien
Oceanien
Afrika
Klar
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Jag behöver inte någon retur-resa.
Jag behöver inte någon retur-resa.
Letar upp de bästa flygbiljetterna åt dig
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
© Avionero 2018 – 2021
Tillbaka

Flyg från Stockholm till Kiruna

Flygresor från Stockholm till Kiruna

Stockholm har 4 flygplatser och Kiruna har 1 flygplats.

1.005 kr4.459 kr
Prisintervall (Tur och retur)
955 km
Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Kiruna

Månatliga snittpriser

 • Tur och retur
 • Enkel resa
 • Den billigaste månaden att resa är november. Du kan åka till Kiruna för 757 kr – 3.518 kr i november.

  Veckoliga snittpriser

 • Enkel resa
 • Den billigaste veckodagen att resa är fredag. Du kan åka till Kiruna för 463 kr – 2.297 kr.

  Avgående flygplats

  Arlanda med sina 5 terminaler ser till att över 20 miljoner resenärer per år når sina destinationer. Flygplatsen innehåller också Sky City där du kan shoppa och äta medan du väntar på att din resa ska börja.

  Ankommande flygplats

  Kiruna flygplats har 7 destinationer och 100 anställda. Flygplatsen invigdes 1960 och är unik med en hangar på 5000 kvadratmeter där det hålls stora och små evenemang. Platsen har också blivit viktig nu under stadsflytten. Det stora luftrummet har gjort det möjligt för forskare från exempelvis NASA att göra undersökningar i området.

  Avstånd och transfer

  Transfer från och till flygplatsen sker med taxi, buss eller hyrbil. Det finns gott om parkering för dig som tar egen bil. Flygplatsen ligger 10 minuter från Kiruna stad.

  Destination

  Kiruna är den största tätorten i Lappland med strax under 20 000 invånare. Det är ett utpräglat gruvsamhälle som just nu går igenom den största flytten i Sverige historia. För att skydda staden och dess befolkning behöver staden flyttas några mil på grund av de djupa och stora grytorna. Under flera år var Kiruna världens största stad till yta sett eftersom hela kommunen räknas som staden. Det gjorde att Kiruna stad var 20 000 kvadratkilometer.

  Hotell

  • Camp Ripan - detta vackra hotell har aktiviteter för sommar- och vinterturister. Deras inredning andas Kiruna med design från svensk, samisk och tornedalska influenser. Här kan du njuta av spa och äta en god middag i deras restaurang.
  • Hotel Bishops Arms - den engelska pubkedjan har ett hotell ovanpå sig så du kan gå direkt från en öl och god pubmat, till en mjuk säng med alla bekvämligheter. Beläget centralt i Kiruna.
  • Hotel Arctic Eden - ett värdshus med samisk inspiration som tillhör Best Western. Tidigare en skola och numera en hotell med konferensanläggning, bastu och pool samt egen restaurang.

  Restauranger

  • Stejk Street Food - gatukök när de är som bäst. Smörgåsar fyllda med kött och såser är en av deras specialiteter. Vare sig om det är 20 minus eller plus ute, lockar vagnen besökare varje dag.
  • SPiS Mat & Dryck - dagens lunch, boende, fika och middagar. Stället har allt och är omtyckt av stadens invånare. Färska råvaror och möjlighet att köpa fina köttstycken och ostar att ta med hem och tillaga.
  • Landströms Kök och Bar - möjlighet till catering och en fin lokal med många rätter att välja mellan. Har rättigheter och blandar smarriga drinkar som passar din grillade tonfisk eller räksoppa.

  Sevärdheter/Att Göra

  • Kiruna Kyrka - den vackraste kyrkan i landet. Inspirerad av en lappkåta och byggd under början av 1900-talet. Den kommer nu att flyttas till en ny plats och plockas varsamt ned innan de reser den igen.
  • LKAB Besökscenter - besöka gruvorna som har byggt staden och är den största livsnäringen. Det är världens största järnmalmsgruva. Guidad tur med information om hur gruvarbetet har och fungerar nu.
  • Sightseeing - på sommaren kan du gå på fjällen och se en helt annan miljö än södra Sverige bjuder på. Under vintern kan du beskåda norrsken nästan varje kväll och åka hundsläde.