Vem reser du tillsammans med?
Ekonomiklass
Affärsklass
Vuxna:1
Barn:0
2-15 år gammal
Spädbarn:0
Under 2 år gammal
Klar
Varifrån flyger du?
Förslag
StockholmSTO
KöpenhamnCPH
GöteborgGOT
MalmöMMA
VäxjöVXO
Buenos AiresBUE
AlicanteALC
IstanbulIST
AlgerALG
SplitSPU
Vart vill du flyga?
Vart som
Istanbul
Beirut
Alicante
Malaga
Skriv in din destination eller välj bland valen nedan:
Hett
Varmt
Milt
Kyligt
Kallt
Strand
Nattliv
Skidåkning
Romantiskt
Vin
Visa mer...
Europa
Nordamerika
Sydamerika
Asien
Oceanien
Afrika
Klar
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Jag behöver inte någon retur-resa.
Jag behöver inte någon retur-resa.
Letar upp de bästa flygbiljetterna åt dig
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
© Avionero 2018 – 2021

Flyg från Stockholm till Kristianstad

Flygresor från Stockholm till Kristianstad

Stockholm har 4 flygplatser och Kristianstad har 1 flygplats. Mest populära månad: augusti

11.307 kr – 23.765 kr

Prisintervall (Tur och retur)

435 km

Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Kristianstad

Avgående flygplats

Skandinaviens största och Nordens tredje största flygplats fraktar 26 miljoner personer årligen och har plats för 80 landningar och starter per timme. Det fraktas även 230 000 ton gods årligen.

Ankommande flygplats

Kristianstad Österlen flygplats är en liten men växande flygplats. De har inrikes -och utrikesflyg med gratisparkering för alla resenärer. Härifrån kan du flyga till Arlanda, Bromma eller charter till Kroatien.

Avstånd och transfer

Transfer sker med buss, taxi eller hyrbil. Flygplatsen ligger 20 minuters bilfärd från centrala Kristianstad.

Destination

Staden grundades 1614, efter Kalmarkriget var över och tillhörde Danmark fram till Roskildefreden 1658. Det har varit händelserika århundraden för staden som drabbats av bränder, hyst statschefer i exil, dragits med i krig och upprätthållit honorärkonsulat till sju olika länder. Kallas ibland för silverstaden tack vare en lång tradition av silversmide som sträcker sig längre än staden själv.

Hotell

  • First Hotel Christian IV - bo i en pampig sekelskiftesbyggnad med 86 rum indelade i flera kategorier, från enkel till deluxe. En del rum har burspråk eller balkong. Här ingår frukost och wi-fi. Det går också att boka ett rum i tornet med fönster i två väderstreck.
  • Vivians Bed & Breakfast - platsen för dig som vill bo lite mer intimt och personligt. Du hyr en gäststuga på 40 kvadrat med egen toalett och dusch samt matlagningsmöjligheter. Kort bussresa från centrum och nära Vattenriket.
  • Quality Hotel Grand - mitt i stadskärnan men fina och skandinaviskt designade rum. Frukost ingår i priset. Har även gym och nattklubb i byggnaden.

Restauranger

  • Barb-B-Ko Bar - Som namnet antyder handlar den här restaurangen om kött. Tillbehör efter säsong och skön stämning utlovas. Finns i centrala stan och har även uteservering under de snöfria månaderna.
  • Kippers Källare - passera genom ett källarvalv från 1600-talet och ät en lyxig middag enligt skånska traditioner. Under sommaren öppnar de upp innergården för middagar under kvällssolen.
  • Curry Nam Nam - upptäck de indiska smakerna med klassiska rätter och sina egna skapelser. Här finns mat för de som älskar stark mat och passar även bra för vegetarianer.

Sevärdheter/Att Göra

  • Vattenriket - besök en unik biosfär alldeles vid stadens utkanter. Här finns utemuseum, fågeltorn, vandringsleder och annat att upptäcka. På besökscentret kan du fika och boka guidade turer i området.
  • Artillerimuseet - här vårdas och visas vårt militäriska kulturarv. Här finns en stor samling artilleri, fotografier, granatkastare med mera. Det finns 9 stora utställningshallar att besöka.
  • Bäckaskog slott - ett vackert före detta kloster som munkar byggde på 1200-talet. Här kan du bo och äta men också undersöka den gamla miljön och uppleva olika evenemang såsom spökvandringar och konserter.

Flygplatser i Kristianstad och Stockholm

Kristianstad har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

KID
NYO
ARN
VST
BMA
Kristianstad Österlen flygplats (KID) - 13 km
www.kidairport.com/

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.