Letar upp de bästa flygbiljetterna åt dig
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
© Avionero 2018 – 2021

Flyg från Stockholm till Kristianstad

Flygresor från Stockholm till Kristianstad

Stockholm har 4 flygplatser och Kristianstad har 1 flygplats. Mest populära månad: augusti

435 km

Avstånd

Hur mycket kostar Kristianstad?

Kristianstad priser jämfört med Stockholm:

Kristianstad är i genomsnitt 22% billigare än Stockholm. Den största skillnaden är Köpa (-77%) och Hyra (-54%). Den minsta skillnaden är Samhällsservice (+3%) och Transport (+7%).

Some Price Examples (vs Stockholm):

🛒
Mat
-17.15%
-
🍔
Måltid, billig restaurang
104 kr vs 166 kr
🍽
Middag för 2 personer, mellanprisrestaurang, tre rätter
1.038 kr vs 1.107 kr
🍟
McMeal på McDonalds
107 kr vs 111 kr
Cappuccino (standard)
60 kr vs 57 kr
🥤
Coca Cola/Pepsi Cola (33 cl flaska)
23 kr vs 32 kr
🚰
Vatten (33 cl flaska)
18 kr vs 28 kr
🥛
Mjölk (standard), (1 liter)
16 kr vs 16 kr
🍞
Limpa nybakat ljust bröd (500 g)
24 kr vs 32 kr
🥚
Ägg (standard) (12)
38 kr vs 44 kr
🧀
Lokalproducerad ost (1 kg)
136 kr vs 118 kr
🍗
Kycklingfilé (1 kg)
137 kr vs 139 kr
🍌
Bananer (1 kg)
38 kr vs 32 kr
🍷
Flaska vin (mellanpris)
119 kr vs 137 kr
🍺
Inhemskt öl (0,5 liter)
31 kr vs 23 kr
🚍
Transport
+7.05%
+
💧
Samhällsservice
+3.26%
+
Sport
-17.79%
+
👪
Barnomsorg
+8.34%
+
👗
Kläder
-23.99%
+
🛋
Hyra
-53.82%
+
🏠
Köpa
-76.56%
+
💵
Löner
-23.41%
+

Avgående flygplats

Skandinaviens största och Nordens tredje största flygplats fraktar 26 miljoner personer årligen och har plats för 80 landningar och starter per timme. Det fraktas även 230 000 ton gods årligen.

Ankommande flygplats

Kristianstad Österlen flygplats är en liten men växande flygplats. De har inrikes -och utrikesflyg med gratisparkering för alla resenärer. Härifrån kan du flyga till Arlanda, Bromma eller charter till Kroatien.

Avstånd och transfer

Transfer sker med buss, taxi eller hyrbil. Flygplatsen ligger 20 minuters bilfärd från centrala Kristianstad.

Destination

Staden grundades 1614, efter Kalmarkriget var över och tillhörde Danmark fram till Roskildefreden 1658. Det har varit händelserika århundraden för staden som drabbats av bränder, hyst statschefer i exil, dragits med i krig och upprätthållit honorärkonsulat till sju olika länder. Kallas ibland för silverstaden tack vare en lång tradition av silversmide som sträcker sig längre än staden själv.

Hotell

  • First Hotel Christian IV - bo i en pampig sekelskiftesbyggnad med 86 rum indelade i flera kategorier, från enkel till deluxe. En del rum har burspråk eller balkong. Här ingår frukost och wi-fi. Det går också att boka ett rum i tornet med fönster i två väderstreck.
  • Vivians Bed & Breakfast - platsen för dig som vill bo lite mer intimt och personligt. Du hyr en gäststuga på 40 kvadrat med egen toalett och dusch samt matlagningsmöjligheter. Kort bussresa från centrum och nära Vattenriket.
  • Quality Hotel Grand - mitt i stadskärnan men fina och skandinaviskt designade rum. Frukost ingår i priset. Har även gym och nattklubb i byggnaden.

Restauranger

  • Barb-B-Ko Bar - Som namnet antyder handlar den här restaurangen om kött. Tillbehör efter säsong och skön stämning utlovas. Finns i centrala stan och har även uteservering under de snöfria månaderna.
  • Kippers Källare - passera genom ett källarvalv från 1600-talet och ät en lyxig middag enligt skånska traditioner. Under sommaren öppnar de upp innergården för middagar under kvällssolen.
  • Curry Nam Nam - upptäck de indiska smakerna med klassiska rätter och sina egna skapelser. Här finns mat för de som älskar stark mat och passar även bra för vegetarianer.

Sevärdheter/Att Göra

  • Vattenriket - besök en unik biosfär alldeles vid stadens utkanter. Här finns utemuseum, fågeltorn, vandringsleder och annat att upptäcka. På besökscentret kan du fika och boka guidade turer i området.
  • Artillerimuseet - här vårdas och visas vårt militäriska kulturarv. Här finns en stor samling artilleri, fotografier, granatkastare med mera. Det finns 9 stora utställningshallar att besöka.
  • Bäckaskog slott - ett vackert före detta kloster som munkar byggde på 1200-talet. Här kan du bo och äta men också undersöka den gamla miljön och uppleva olika evenemang såsom spökvandringar och konserter.

Flygplatser i Kristianstad och Stockholm

Kristianstad har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

KID
NYO
ARN
VST
BMA
Kristianstad Österlen flygplats (KID) - 13 km
www.kidairport.com/

Se andra destinationer

Det finns en massa andra häftiga flyg

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.