2020-06-10 by Avionero

10 Bästa Resmålen i September 2020

Sommaren 2020 blir för många en ny verklighet med semester hemma på balkongen eller kanske i ett tält i skogen bakom huset. Längtan efter att få resa lite längre bort växer i bröstet på människor som älskar att upptäcka världens smultronställen.

Om du känner sorg över att inte komma iväg i sommar bör du fokusera på vart du kan resa i september. Blicka framåt och börja smida dina resplaner. Det kommer inte bara att göra dig på bättre humör. Med lite tanke och planering kan du få till en hejdundrande resa då du äntligen kan åka utomlands i september 2020!

Varför ska du resa i september?

Det är inte bara det att du stannade hemma på balkongen en hel sommar som kan ges som anledning till att resa utomlands i september. Det här är faktiskt en perfekt månad för resor av flera skäl.

Fördelar som du kan dra nytta av är:

  • Det är varmt men inte för varmt i många länder där sommaren kan vara för het som till exempel Spanien, Italien och Nordafrika.
  • Färre reser normalt sett i september då skolan har dragit igång igen och folk återvänder till sina arbetsplatser för långa arbetsdagar.
  • Hösten erbjuder väderlek som tillåter lite mer än att ligga vid en hotellpool som till exempel att ge sig ut på vandring eller åka båt på lugna vatten. Här är 10 tips på populära resmål i september som kan passa perfekt då flygtrafiken har kommit igång igen och hotellen står och väntar på att få skämma bort sina gäster.

Spanien

1. Spanien

Hösten är perfekt för en resa till Spanien och det här är ju ett land som många svenskar känner sig hemma i. Ett populärt resmål i september 2020 kan mycket väl bli Barcelona. Staden erbjuder allt från shopping till kultur. Dessutom är det inte långt till stränder som under höstmånaderna fortfarande är badvänliga men inte lika välbesökta som under sommarmånaderna.

Mallorca bjuder på härliga soliga dagar och badvärme i havet även i september. Mot slutet av september kan det regna mer på ön och det kan vara klokt att komma ihåg när du vill åka utomlands i september 2020 för att fånga lite sol.

Om du vill till Spanien i september 2020 men inte känner för charterresor och vistelse på hotell kan du ta en titt på möjligheten att hyra lägenhet eller villa. Det kan vara ett helt fantastiskt sätt att skapa en unik semesterupplevelse i Europa.

Marocko

2. Marocko

Ta dig ett snäpp söderut från Spanien och du är i exotiska Marocko. Under hösten har sommarens hetta avtagit men det är fortfarande tillräckligt varm för att bada på stranden eller i en hotellpool. Till Marocko åker du om du är äventyrslysten och till exempel vill upptäcka vad en öken är. Landet har charmiga städer med spännande historia som du lär dig mer om på plats. Dessutom får du möjlighet att uppleva mat som talar till alla sinnen. Marockos nationalrätter är färgrika och fulla av smak från kryddor som används lokalt.

Börja fundera redan nu på hur du skulle vilja upptäcka i Marocko. Kanske blir det en resa med flera stopp och en guide som kan förklara mer om varje plats. Vägen till detta nordafrikanska land går via flyg direkt från Sverige eller kanske via Gibraltar med en färja.

Island

3. Island

I september månad rullar hösten in över Island. Färgerna övergår från grönt till gult och rött. Nästan som i Sverige fast ändå inte. Det är ju Island, landet där du kan rida på Islands ponnys och bada i varma källor! Om du reser till Island i september 2020 kan du räkna med att få se snö på bergstopparna. Vägarna kommer dock fortsatt att vara öppna och därmed går det att nå avlägsna platser på ön. Ge dig ut på valsafari och ta chansen att se norrsken. Norrsken kan du se på Island mellan september och april då det är tillräckligt mörkt på kvällar och nätter för att upptäcka detta spännande naturfenomen.

Grekland

4. Grekland

Det är fortfarande varmt i Grekland när hösten kommer. Det blåser kalla vindar i Sverige men på grekiska öar kan du fortfarande sitta i shorts och sandaler och skåla med en Santorini Sunrise i handen.

Bästa resmålen i september i Grekland är öarna Mykonos och Santorini. Medeltemperaturen under september månad ligger på 24 grader på Santorini. Det finns förstås fler platser att besöka i Grekland och Aten är en spännande stad att upptäcka då det är skönt att promenera utomhus.

Kroatien

5. Kroatien

Hyr en egen båt och upptäck Kroatiens förtrollande skärgård. Den är inte mindre imponerande än Greklands men fortfarande mindre bevandrad av äventyrslystna svenskar. Med flera flygplatser i Zagreb, Dubrovnik, Split och Zadar är det enkelt att ta sig till landet.

Det som gör Kroatien till ett av de främsta valen bland populära resmål i september är kombinationen av milt väder och mycket att göra. Det rör sig om bad, båtturer, kulturliv, god mat och mycket mer.

Italien

6. Italien

Italien längtar efter sina turister och turisterna längtar efter landet som erbjuder glädje för kropp och själ. I september har solen slutat steka och det går faktiskt att lyssna med koncentration på vad guiden vid Kolosseum har att säga om de blodiga föreställningarna som en gång hölls på plats.

På hösten är det vanligt med matfestivaler runtom i landet. Det här är något du kan läsa på om innan du bestämmer dig för var du ska resa i september. Italiens kulinära styrkor är ju många. Pasta, vin, parmaskinka och mer väntar på den som reser till landet hösten 2020. Traditionellt sett är Italien också ett bra val för dig som vill få fatt i billiga resor söderut för höstmånaderna.

Italien kan du nå med tåg, bil, buss såväl som med direktflyg. Det är ytterligare en god anledning till att detta land kan se som ett av de allra bästa resmålen hösten 2020.

Ungern

7. Ungern

Bada på klassiskt badhus, drick inhemsk öl (på badhuset eller krog), cykla längs ängar och i skogar eller shoppa senaste modet i Budapest. Ungern är ett land som under senare år har blivit känt som en underbar semesterdestination. Landet har en intressant historia, vacker arkitektur och klassisk mat.

Under september är vädret i Ungern stabilt. Temperaturen ligger på mellan 18 och 26 grader. Det kan vara lite molnigt under morgontimmarna men i stort sett varje dag spricker det upp och blir blå himmel. Med färre turister på gatorna blir det mycket trevligare att upptäcka marknaden i Budapest eller grott-badet i Miskolc-Tapolca.

Frankrike

8. Frankrike

I Frankrike är det också varmt och behagligt i september månad. Medeltemperaturen ligger då på omkring 22 grader. Det är perfekt för den som vill besöka världsstaden Paris. Det är behagligt att vandra omkring och ta sig till fots till platser som Eiffeltornet. Dessutom är det fortfarande mysigt att sitta på utomhusserveringar och smaka på inhemska viner.

I och med att fransmännen under hösten liksom svenskar är tillbaka i skolor och på sina jobb är det lugnare på gator och torg. Normalt sett är det också färre turister både i storstäder och längre ut på landet. Det bör därmed inte vara alltför svårt att få plats på hotell, hyra bostad och se något när du väl kommer fram till sevärda platser!

Tyskland

9. Tyskland

Så nära oss men ändå så annorlunda. Tyskland kan också ses som ett bra val för resor i september. Ett tips är att besöka München. Staden är ett slags kulturellt centrum och här kan du också uppleva Oktoberfest som intressant nog firas i september.

Under Oktoberfest går både besökare och lokalbor omkring i lederhausen och dirndls. Tält ställs upp på torg och det blir en äkta tysk fest. Ta dig ut från staden för att se ett klassiskt slott. Neuschwanstein ska vara slottet som inspirerade Disney då de skulle designa slottet i filmen om Snövit.

Berlin är också en stad som kan vara trevligt att besöka under hösten då det fortfarande är behagligt väder men färre turister. Till Tyskland tar du dig med bil, båt, tåg eller flyg. Det här kan vara ett bra val för dig som vill få en billigare resa till hösten 2020 och mest är ute efter något som ger kulturella upplevelser hellre än sol och bad i en pool.

Indien

10. Indien

Populära resmål i september 2020 är inte bara destinationer i Europa. Kanske drömmer du som många andra om att få se Indien. Nu kan det vara dags! Storstäder som Bombay kan tyckas intressanta men missa inte staten Kerala i söder. Den kan du resa till året runt.

Medeltemperaturen i Kerala i september ligger på 27 grader och intressant nog är det samma temperatur som gäller för vattnet. Det här resmålet kombinerar bad vid sagolika stränder med turer på Keralas backwaters. Ett tips är att äta på samma restaurang ofta och därmed lära känna personalen. Be sedan om tips på utflykter och kolla om det går att få en personlig tur på backwaters. Det kan sluta med att ni får besöka en familj i deras hydda och smaka på mjölken från deras get om ni vågar!

Kerala är barnvänligt och erbjuder en massa fina aktiviteter som bad, båtturer, vandring, skönhetsbehandlingar och givetvis den underbara indiska maten.