2018-03-14 by Avionero

Ny funktion gör det enklare att hitta resan du letar efter

Att man numera kan boka alla delar av sin resa själv, utan någon traditionell resebyrå som mellanhand, är ett känt faktum som förenklar vardagen avsevärt. Men, det krävs naturligtvis både tid och engagemang om man vill hitta de bästa tiderna och priserna. En av de mest frustrerande aspekterna av att boka resor online, kan vara mängden sidor man måste sovra genom för att komma fram till det mest optimala alternativet. Speciellt om man kanske inte ens vet exakt vart man vill åka eller vilken tidpunkt som är mest gynnsam. Och halvvägs genom planeringen så har man kanske plötsligt sökt på så många sidor att de har förvandlats till anonyma, ihoptryckta flikar som man dessutom inte vågar stänga ner förrän man bestämt sig. Något som är både onödigt stressande och irriterande.

Glöm förlegade system

Om en sajt inte är användarvänlig och inte heller har smarta gränssnitt, så krävs det - av besökaren - ofta egna, komplicerade system för att kunna ranka, sortera och jämföra priser - allt för att få till en fördelaktig deal.

En av våra grundare, Anton Tyulenev, satt exempelvis och komponerade ihop sina egna Google Spreadsheets med flyginformation för att kunna hålla koll på de bästa alternativen under en av hans hektiska reseperioder. Travel Market Report är en av aktörerna i resebranschen som skriver om studierna som indikerar att resenärer undersöker bokningsalternativ i genomsnitt 45 dagar innan den faktiska bokningen och att de besöker runt 38 sidor för att komma fram till sitt val. Och visst finns det såklart något härligt med att planera en resa också! Att själv kunna bestämma allt och finslipa sitt reseschema kan fungera som en sorts välbehövlig eskapism ibland. Enligt Business Insider spenderar exempelvis amerikanare mer tid på att planera sina semestrar än vad de gör på att planera sin pension. Med vårt system kan du fortsätta ha stenkoll på din planering - men du slipper förvirringen.

<blockqoute>Och visst finns det såklart något härligt med att planera en resa också! Att själv kunna bestämma allt och finslipa sitt reseschema kan fungera som en sorts välbehövlig eskapism ibland</blockqoute>

Funktion som bara kräver en webbläsarflik

Vi har tagit ett steg längre i förenklingsprocessen och har bland annat implementerat en unik funktion som särskiljer sig från konkurrenternas. När man letar resor i vårt system kan man i vänsterspalten spara sina flikar med olika sökningar där dessutom datum och destinationer står med - vilket gör det hela mycket mer lättöverskådligt. Att ha allting samlat på en sida genererar en tydlig överblick över alternativen och det är A och O om man vill förstå vilka alternativen faktiskt är. Dessutom sparas sökningarna tills nästa gång du klickar dig in på vår sajt.

image

Att man avbryter en bokning eller ett köp är som vanligast i just resebranschen, hävdar en undersökning av SaleCycle. Några av de mest förekommande anledningarna som uppgavs under undersökningens gång var att de medverkande avbröt på grund av att de bara gjorde research, att priset var för högt och de ville fortsätta jämföra, samt att bokningsprocessen var för lång. Det är viktiga aspekter som vi har haft i åtanke när vi har designat vårt system. Vi strävar också mot att vara så tydliga och klara vi kan med vad det faktiskt kostar att resa. Enligt SaleCycle avbröt nämligen mer än hälften sitt köp för att det totala priset blev högre än väntat och det framkom även att större klarhet efterfrågades.

Anton Tyulenev, en av Avioneros grundare och UX-designer, var med och utvecklade flikfunktionen.

– Flikfunktionen var faktiskt en av de första funktionerna som jag och Lars kom på. Vår grundidé är att bygga ett universellt verktyg som hjälper användaren att hitta den perfekta flygresan. Och ett av de vanligaste beteendena vi människor har, när vi söker flyg, är att vi sitter med massa olika flikar öppna i vår webbläsare och gör parallella sökningar. Med detta i åtanke så ville vi göra det så smidigt som möjligt för användaren och därför gjorde vi så att man kan stanna inne på Avioneros sida och ha samtliga sökningar samlade på ett och samma ställe. Vi menar också att man bör ta vara på en användarens användardata. Alltså – istället för att användaren ska behöva göra om alla sina sökningar varje gång hen stänger ner sin webbläsare, så sparar Avionero alla sökningar så att man kan fortsätta där man slutade, säger Avioneros medgrundare Anton Tyluenev.

<blockqoute>När man letar resor i vårt system kan man i vänsterspalten spara sina flikar med olika sökningar där dessutom datum och destinationer står med - vilket gör det hela mycket mer lättöverskådligt</blockqoute>

Redan beprövat och rekommenderat

Copywritern Sofia Zetterqvist driver bloggen Fantasiresor och är en så kallad flashpacker, det vill säga en backpacker som är något mer kvalitetsorienterad och har en större budget. Hon beskriver det nya systemet så här: “Praktiskt fliksystem för dig som söker ofta och mycket. Istället för att du får webbläsaren full med massor av flikar så sparar Avionero automatiskt dina sökningar i ett eget fliksystem. Väldigt bra tycker jag som ofta söker på flygresor även till närliggande flygplatser och sedan vill kunna gå tillbaka och jämföra”.

Vår flikfunktion är helt enkelt en till synes liten, men revolutionerande nyhet när det kommer till flygsök online. Det märker man så fort man börjar använda den. Hoppas att funktionen kommer till väl användning!