02 enero 2020 by undefined

Den svenska flygsöktjänsten Avionero lanserar nu version 1.0 av världens mest avancerade flygsök

Avionero lanserar nu en ny, ännu kraftfullare, version av sin innovativa AI baserade sökmotor med en mängd nya funktioner. I och med lanseringen tar det snabbväxande svenska bolaget Avionero nästa steg mot målet att vara den smartaste och mest användarvänliga flygsökmotorn i världen.

Avionero, som snabbt växer och lanseras på nya marknader, kan nu erbjuda användare ännu bättre och helt unika sätt att söka efter resor. I och med lanseringen av Avionero 1.0 kan användare nu söka efter inte bara specifika destinationer utan också vilket väder och vilka aktiviteter de önskar under sin semester.

I den nya versionen har vi massor med nyheter för våra användare. Vi har bland annat utvecklat funktionalitet för att söka baserat på väder då vi sett att det finns ett stort behov utav det. Man kan till exempel söka på den temperatur man vill ha istället för en specifik destination, säger Lars Kristersson, grundare och VD för Avionero med ett leende.

En användare på Avionero 1.0 kan till exempel söka efter resor till ett visst land eller en kontinent, eller destinationer med en viss temperatur i kombination med olika semesterteman så som ”strand, nattliv, museum, familjevänligt” för att få bästa möjliga sökresultat. Sökmotorn lär sig hela tiden för att bli bättre – ju fler sökningar, desto smartare blir den. Eftersom den också söker av andra prisjämförelsesajter behöver användare inte leta på flera olika sajter med upprepade sökningar för olika dagar, utan kan be Avionero ta reda på vart de bästa biljetterna finns någonstans.

Ungefär som en traditionell resebyrå skulle göra, fast på nätet och med ett mycket bredare utbud. Man kanske inte vet exakt vart man vill resa eller också letar man efter inspiration. Nästa sak vi tänkt lösa är att hitta flyg med mindre miljöpåverkan, säger Lars avslutningsvis.

För att kunna skapa världens vassaste sökmotor för flygsök har Avionero samlat in och processat mycket stora mängder data, både om flygpriser och om människors preferenser, för att träna upp sina maskininlärnings-algoritmer. Förutom en kraftfull sökmotor finns det också ett helt nytt tänk bakom interaktionsdesignen och sökmotorns användargränssnitt. Det finns flikar direkt på sajten, så att man kan göra flera sökningar parallellt utan att behöva ha massa flikar öppna i webbläsaren. Avionero sparar också de sökningar som användaren har gjort så att sökningar finns kvar på sajten när användaren kommer tillbaka.

+1
Share
Send
Share