17 oktober 2019 by undefined

Efter omröstning bland användarna lanserar nu det svenska flygsökbolaget Avionero i Danmark

Avionero är ett företag med en innovativ AI baserad sökmotor för att leta upp billiga flygbiljetter. Bolaget växer snabbt och lanseras på nya marknader. Avionero lanserade senast i Finland den 11 juli och lanserar nu sin kraftfulla AI plattform för flygsök i Danmark den 17 oktober. I och med lanseringen av Danmark finns nu bolaget i hela Norden.

Avionero är inte bara ett företag med en kraftfull AI baserad sökmotor som snabbt växer och lanseras på nya marknader, man använder sig dessutom av en innovativ lanseringsstrategi. Istället för att fokusera utvecklingen på de marknader där företaget själva tror sig ha en marknad låter Avionero användarna rösta fram var Avionero behövs mest. Inför lanseringen i Finland den 11 juli vann Danmark, och följaktligen lanserar Avionero nu sin sajt och teknik i Danmark den 17 oktober. Vilket blir det sista landet i Norden, förutom Island.

Att använda en användarfokuserad metod för vår lanseringsstrategi kändes som ett helt naturligt val med tanke på att allt vi gör utgår ifrån människor och hur de vill kunna söka efter en resa, säger Lars Kristensson, grundare och VD för Avionero. Visst hade vi, som alla andra, kunnat göra en lanseringsplan baserad på olika marknadsanalyser men vi föredrar att låta våra användare vara med i processen.

Avionero lanserade nyligen en ny generation av sin AI baserade sökmotor som är mycket kraftfullare och som effektivt letar upp de billigaste flygbiljetterna, även då användaren är flexibel i sina resdagar eller sin destination.

Det känns lite speciellt att vi nu lanserar i Danmark, med tanke på att jag tidigare satt som systemarkitekt på momondo, säger Lars Kristensson.

Avionero finns i och med lanseringen i Danmark på totalt 8 marknader och bolaget har redan sikte på nästa marknad och att växa ytterligare. Bolaget har planerat att lansera nästa marknad i januari 2020 och vilket land det blir beror på vad användarna röstar på.

+1
Share
Send
Share