24 januari 2019 by undefined

Svenska flygsök-startup:en Avionero fortsätter expansionen och lanserar nu i Tyskland

Det svenska flygsök-startupbolaget Avionero fortsätter att expandera i världen. Sedan de lanserade i Sverige i januari 2018 har de även lanserat i Ryssland, USA och Spanien. Och nu är det dags för lansering i Tyskland. Avionero har en mycket aggressiv lanseringsplan och lanserar sin tjänst i ett nytt land var tredje månad. Vilket land det blir avgörs via en omröstning på hemsidan. I samband med lanseringen i Tyskland, som dessutom sker i samband med sajtens 1-årsdag, släpper man även en ny funktion: Kontinentsök.

Avioneros unika affärsmodell gör att de kan erbjuda det största antalet flygresor – fler än alla andra prisjämförelsesajter. De är dessutom, tack vare AI-tekniken på sajten, först i världen med att kunna göra öppna livesökningar på prisjämförelsenivå. I Avioneros plan ligger det att snabbt och effektivt lansera nya funktioner efter hand, alltid utifrån det som användarna efterfrågar, samt att lansera i ett nytt land var tredje månad – också utifrån användarnas önskemål. Att det blev just Tyskland beror alltså på att landet fick flest röster via en omröstningsfunktion på hemsidan. Teamet bakom Avionero menar att Tyskland, tillsammans med Sverige, kommer att bli en av deras tilltänkta huvudmarknader. En av Avioneros grundare, Lars Kristensson, menar att Tyskland är en både stor och mogen marknad och att landet erbjuder mycket konkurrens, vilket är något som Avionero genom sin affärsmodell drar nytta utav.

I Tyskland finns det flera starka varumärken på onlineflygsökmarknaden och det skulle självklart kunna vara skrämmande, men vi tänker tvärtom. Ju mer konkurrens desto bättre. Vi har en bättre tjänst än de övriga och ju fler aktörer på marknaden, desto större utbud av flyg kan vi erbjuda. Dessutom har vi många kontakter där vilket underlättar när man ska lansera ett nytt varumärke. Att vi lanserar i just Tyskland är även lite kul för mig personligen. Tyskland erbjuder nämligen, enligt mig, de bästa festivalerna i världen, och den elektroniska musikscenen, som jag gillar, är överlägset bäst just där. Därför ligger Tyskland mig lite extra varmt om hjärtat, säger Lars Kristensson, VD och medgrundare av Avionero.

I samband med lanseringen i Tyskland släpper Avionero även en ny funktion: Kontinentsök. Funktionen i fråga har varit mycket efterfrågad och fungerar särskilt bra i kombination med Avioneros weekend-sökfunktion och de övriga, flexibla sökmöjligheterna. Teamet bakom Avionero menar att man ofta vet att man vill åka någonstans under en viss tidsperiod, och att man då kanske vet på ett ungefär till vilken del av världen man vill resa, men att det inte nödvändigtvis behöver vara till ett specifikt land. Istället kanske man är nyfiken på en viss kontinent, till exempelvis att resa på en weekend-resa någonstans i Europa, och för detta syfte är kontinent-sök-funktionen framtagen. Funktionen erbjuder alltså användaren flexibilitet, fast med en riktning, och den hjälper användaren att, på ett smidigt sätt, hitta en bra plats att flyga till från det ställe denne befinner sig på.

Vi jobbar ständigt med att utveckla och utöka våra sökmöjligheter på sajten och den bredaste sökningen vi har just nu är Kontinentsök. Jag, personligen, är väldigt exalterad över att få använda funktionen, och speciellt nu när jag äntligen planerar en resa till Sydamerika, säger Anton Tyulenev, vice VD och produktdesigner.

Avionero har hittills, via en pre seed-runda samt en seed-runda, tagit in 6,3 MSEK kapital. Några av de affärsänglar som valt att investera i Avionero är Peter Benson, Patric Blixt, Micco Grönholm, Christian Jeppsson och Daniel Somos. I höstas öppnade Avionero upp för en A-runda, med avsikt att ta in 20 MSEK. Avionero grundades av Lars Kristensson, VD och systemarkitekt, och Anton Tyulenev, vice VD och produktdesigner, i november 2015.

+1
Share
Send
Share