28 februari 2019 by undefined

Flygsök-startup:en Avionero tar in 4 MSEK som en första del i sin A-runda

Det svenska flygsök-startupbolaget Avionero har tagit in 4 MSEK som en första del i sin A-runda där de har som avsikt att ta in totalt 20 MSEK. Tidigare har bolaget, via en pre seed-runda samt en seed-runda, tagit in 6,3 MSEK. I A-rundan har både befintliga affärsänglar och en ny sådan valt att investera i bolaget. Några av de affärsänglar som valt att investera i Avionero är Peter Benson, Patric Blixt, Micco Grönholm, Daniel Somos och Christian Jeppsson. I januari i år firade Avionero ett år online, och tack vare sin aggressiva lanseringsplan har de – bara under detta första år – öppnat upp sin flygsöktjänst på fem marknader runt om i världen.

Avioneros unika affärsmodell gör att de kan erbjuda det största antalet flygresor – fler än alla andra prisjämförelsesajter. De är dessutom, tack vare AI-tekniken på sajten, först i världen med att kunna göra öppna livesökningar på prisjämförelsenivå. I Avioneros plan ligger det att snabbt och effektivt lansera nya funktioner efter hand – alltid utifrån det som användarna efterfrågar - och dessutom har de en mycket aggressiv lanseringsplan där de lanserar sin tjänst i ett nytt land var tredje månad. Vilket land det blir avgörs via en omröstning på Avioneros sajt. Hittills har de lanserat sin tjänst i Sverige, Ryssland, USA, Spanien och Tyskland och nu står det klart att nästa land blir Norge.

För oss är det oerhört positivt att se att befintliga affärsänglar – som har nära insikt i bolaget och det vi gör – väljer att gå in med mer pengar och utöka sitt ägande. Det är ett kvitto på att det vi gör är bra och har potential., säger Lars Kristensson, VD och medgrundare av Avionero.

Avionero har alltså nu inlett den första delen av sin A-runda, och processen är fortfarande igång.

Jag måste säga att det är oerhört roligt att se utvecklingen vi gjort på bara ett år, sen vi lanserade. Vi ser en stadig tillväxt på 10-20 procent per månad och även andra siffror ser riktigt bra ut. Vi har vuxit med ungefär 1000% på ett år och det vill vi fortsatt kunna göra, avslutar Lars Kristensson, VD och medgrundare av Avionero.

Avionero har hittills, via en pre seed-runda, en seed-runda och som en första del i sin A-runda, tagit in 10,3 MSEK kapital. Avionero grundades av Lars Kristensson, VD och systemarkitekt, och Anton Tyulenev, vice VD och produktdesigner, i november 2015. Bolaget består idag av tio personer som sitter runt om i världen – bland annat i Sverige, Ryssland och Bolivia. Nästa steg i bolaget är att lansera tjänsten i Norge i april och i sommar väntar, enligt VD Lars Kristensson, spännande saker som han tror att unga, flexibla resenärer kommer att älska.

+1
Share
Send
Share