18 abril 2019 by undefined

Norrmännen vill ha svenskt flygsök

Svenska resesajten Avionero tar sikte på Norden och använder AI för ett flexiblare flygsök. Idag, den 18e april lanserar entreprenörerna Lars Kristensson och Anton Tyulenev sajten i Norge.

Idag är Avionero det senaste inom flexibelt flygsök och är ute efter att låta användarna bestämma hur de vill hitta sina flyg. Sedan starten i januari 2018 har Avionero redan dykt upp i Ryssland, USA, Spanien och Tyskland, utöver hemlandet Sverige. Nu är det Norges tur.

Lars Kristensson är VD och med en bakgrund hos både Travelstart och Momondo har han jobbat med flygsök i över tio år. När han blev övertygad om att resejättarna fokuserade mer på att tjäna pengar än på användarna föddes idén till Avionero. Målet med AI i flygsök är att spara användarens tid genom att hjälpa hen att hitta allt från rätt datum till rätt destination, utan att ha tio olika flikar i webbläsaren.

Lars själv backpackade mycket när han var yngre, och saknade ett sätt att söka efter flyg när han kände att han ville åka någonstans – utan att veta var eller när han ville åka. Avionero löser detta genom att ha funktioner som ‘’reseperiod’’, med vilken man bara behöver göra en enda sökning för att hitta den absolut billigaste resan till Thailand under hela sommaren.

Hans backpackingbakgrund skiner även igenom med funktionen ‘’backpacking’’, knappen för de som bryr sig mer om pris än eventuell komfort, och med restider som hade setts som obekväma för alla som inte är en äventyrssugen ungdom.

Norge har uppenbarligen ett sug efter Avioneros unika funktioner, då en lansering i Norge röstades fram av Avioneros användare i januari. En fras som Lars har använt flera gånger är att de vill ”expandera aggressivt”, med bara tre månader mellan varje ny lansering. Nästa land väljs genom en omröstning på hemsidan och i skrivande stund leder Finland som nästa land. Kommer Avionero bli nästa stora flygsöksajt i Norden?

+1
Share
Send
Share