24 september 2019 by undefined

Svenska Avionero lanserar världens mest kraftfulla AI sökmotor för att leta billiga flygbiljetter

Avionero lanserar nu nästa generation av sökmotor för billiga flygbiljetter. Med sökverktyget kan användare hitta och jämföra billiga resor på ett helt nytt sätt, tack vare avancerad AI som aktivt letar upp vart de bästa priserna finns. Avioneros sökmotor lär sig dessutom vad användaren letar efter, kan ta emot feedback och erbjuder ett unikt användargränssnitt.

Med den nylanserade söktekniken är det extremt lätt att hitta de där billiga resorna som annars kan vara mycket svåra att hitta. Istället för att sitta och testa sig igenom en massa olika sökningar så tar Avionero hand om detta, och ju mer användaren använder sajten – desto bättre resultat av flygsökningarna. Sökmotorn lär sig i realtid av hur den används och ju fler som använder den desto bättre blir den på att hitta de där gömda priserna.

Det har tagit mig över tio år av kamp att få ut den här tekniken på marknaden, sedan jag först såg behovet av ett system som gör det enklare att leta flygresor. En av mina inspirationskällor för tekniken har varit hur en mänsklig reseagent bemöter dig, vilket är långt ifrån hur andra flygsöksajter där ute idag fungerar, säger Lars Kristensson, grundare och VD.

För att kunna skapa världens vassaste sökmotor för flygsök har Avionero samlat in och processat mycket stora mängder data, både om flygpriser och om människors preferenser, för att kunna träna upp sina maskininlärnings-algoritmer. Sökmotorn ger användare full flexibilitet i dagar och destination, kan ta emot feedback på resultatet och söker biljetter på de andra prisjämförelsesajterna. Detta innebär att användaren inte behöver leta på flera olika sajter med upprepade sökningar för olika dagar, utan kan be Avionero ta reda på vart de bästa biljetterna finns någonstans – även då användaren ännu inte bestämt exakt när eller var de ska resa.

Förutom en kraftfull sökmotor finns det också ett helt nytt tänk bakom interaktionsdesignen och sökmotorns interface. Det finns flikar direkt på sajten, så att man kan göra flera sökningar parallellt utan att behöva ha massa flikar öppna i webbläsaren. Avionero sparar också de sökningar som användaren har gjort så att sökningarna finns kvar i flikarna när användaren kommer tillbaka. Vilket förenklar reseplaneringen.

+1
Share
Send
Share