06 augusti 2020 by Avionero

10 bästa charterresorna för semestersugna

Fördelarna med charter är många. Allt ingår till ett lägre pris än om du själv hade pusslat ihop flyg, boende och måltider. För många svenskar är det dock solen och värmen som står i centrum när destinationen för chartersemestern väljs. Varma dagar med pool, strand och härligt umgänge med familjen är vad som ger kraft för resten av året.

Hitta den bästa charterresan

Med ett stort urval av charterresor till vackra och vänliga destinationer kan du fundera lite på vad som kommer att passa bäst i år. Några punkter som kan vara klokt att hålla i åtanke är:

  • Var medveten om dina preferenser – Bena ut vad som är viktigast för den här semestern. Det kan vara saker som gångavstånd till stranden, barnpool, all inclusive på hotellet och en särskild typ av aktiviteter som golf och nöjesparker.

  • Betänk din budget – Det går att hitta riktigt billiga charterresor genom att vara lite flexibel vad gäller datum för resan och var du reser ifrån. Kör över till Köpenhamn för att spara pengar och åk när ingen annan gör det för att få råd med resan.

  • Häng med i nyheter – Du kanske är så van vid charterresor till Spanien och Grekland att du inte ens tänker på andra alternativ som Kroatien. Läs nyhetsartiklar om olika destinationer och bli inspirerad. Det här kan vara ett sätt att åka på ditt livs charterresa med helt nya upplevelser för dig, din familj och vännerna som åker samtidigt.

  • Vädret! Anta inte att en charterresa är samma sak som solsken och varma bad. Det här beror en hel del på när och var du åker. Ta alltid en titt på väder och klimat för den årstid då du vill sticka iväg. Vädret får betydelse oavsett om din fokus kommer att ligga på stadsvandringar eller om du vill snorkla och spela golf.

Hett tips: på Avionero kan du enkelt söka resor efter väder! Testa själv med vårt vädersök

Låt oss nu se på topp 10 för charterresor. Det finns nämligen några destinationer som förblir storfavoriter år ut och år in för att de kombinerar de allra viktigaste ingredienserna, attraktiva priser, härligt väder, spännande aktiviteter och god mat!

De 10 bästa charterresorna:

1. Spanien är kungen av charterresor

Spanien

Det är allmänt känt att vi svenskar känner oss mycket bekväma i Spanien. Spanjorerna har lärt känna oss och de står redo med allt det som vi behöver för att ladda våra batterier. Det spelar ingen roll hur den svenska sommaren blir om du har bokat in en charterresa till Spanien.

Det finns prisvärda charterresor till Mallorca såväl som fina platser på solkusten. Du kan också välja städer som San Sebastian och njuta av närheten mellan staden och La Concha stranden som anses vara en av de vackraste i världen.

I Spanien finns det också mycket att göra och se utöver de sköna badupplevelserna. Dessutom är det inte så svårt att hitta billiga charterresor till detta land. Du finner allt från charterresor all inclusive till möjligheten att hyra en lyxvilla med eller utan egen kock. Spanien måste därmed koras som kungen av de bästa charterresorna!

2. I Grekland skiner solen bland förtrollade öar

Grekland

Det är egentligen mycket tätt mellan Spanien och Grekland och visst kan charterresor till Grekland också ses som ett väl invant koncept bland oss svenskar. Det fina med det här landet är att det finns så många smultronställen att upptäcka. Det spelar ingen roll om du har rest dit flera år i rad. Varje resa är unik med nya upplevelser.

Några mycket säkra kort är Santorini, Naxos och Kykladerna. För barnfamiljer och den som tycker om vandring kan charterresor till Kreta också vara riktigt intressanta. Men med Grekland vågar du vara äventyrlig. En charterresa till Grekland betyder ju att du får boendet ordnat och vet precis vart du åker och hur.

Det kan också finnas mycket att spara på charterresor sista minuten till Grekland. Ta en titt på de destinationer som reas ut och se om det går att få in en spontan resa i schemat. När detta är möjligt kan du spara pengar utan att dra ner på resans kvalitet.

3. Kroatien känns fortfarande nytt

Kroatien

Researrangörer tycker om att säga att charterresor till Kroatien inte längre är någon nyhet. Fast när folk åker till Kroatien på semester är det ändå med känslan av att göra något oprövat. Det finns likheter mellan Kroatien och Italien. Särskilt när vi ser på mattraditionen. Det kan vara en fördel för den som gärna vill testa något nytt men helst inte ta risker vad gäller goda måltider!

Det kan räcka med att se på bilder av vatten som ser ut som poolvatten men finns bland klippor som skapar naturliga pooler i Kroatiens skärgård. Du vill också bada där med dina barn och vänner!

Billiga charterresor till Kroatien är inte svåra att hitta. Håll ett öga på destinationer som Brela, Hvar och Makarska. De är väl beprövade och du bör finna charterresor från Stockholm såväl som från andra svenska städer till dessa orter.

4. Turkiet är ingen hemlighet

Turkiet

På gränsen till mellanöstern finns landet som erbjuder sol, varma bad, god mat och en känsla av något exotiskt som kan vara svårt att sätta fingret på. Det går att hitta billiga charterresor sista minuten till Turkiet som kan gå på under 2000 kronor. Även om du får betala lite mer för din resa kan det vara det värt. Det är lätt att njuta av semestern i Turkiet. Det är i stort sett alltid möjligt att få till en charterresa all inclusive för att verkligen koppla av.

För barnfamiljer kan det vara perfekt att åka till den turkiska rivieran Alanya. Belek har golf, Antalya kombinerar bad med stadsupplevelser på ett fint sätt, och Dalaman kan vara ett val för dig som tycker att det är jobbigt med för många turister samtidigt.

5. Bulgarien är en ständig bubblare

Seven Rila Lakes, Bulgarien

Landet kanske inte upplevs som det första valet när vi ser på de bästa charterresor som finns just nu. Faktum är dock att många svenskar har rest till landet för att sola och upptäcka den inhemska kulturen.

För dig som känner ett behov av att festa på stranden är orter som Golden Sands och Sunny Beach kända alternativ. Det här är också traditionellt sett billiga charterresor som ger dig mycket för pengarna.

Bulgarien är dock inte vara fest och stoj. Du kan se på resmål som Albena, Varna och Balchik för en riktigt prisvärd charterresa för sommaren.

6. Italien är alltid ett bra val

Sardinien

Det här är inte den billigaste charterresan men du kan få ner priset om du är flexibel och kan resa på obekväma datum. Italien kan dock anses vara en av de allra bästa destinationerna. Landet är barnvänligt och har något för alla åldrar. Sardinien och Sicilien erbjuder sol och bad. Kulturen finns överallt och den goda maten likaså.

Klimatet är varmt och skönt. Det kan bli väldigt hett på sommaren men det passar perfekt för svenskar som vill fly en regnig sommar och bara njuta av varma vindar och härligt vågskvalp. En charterresa från Stockholm till en italiensk semesterort tar inte mer än 3 timmar och det passar perfekt när det är barn med på flyget!

7. Cypern är ett säkert kort

Ayia Napa, Cypern

Mellan mars och augusti är vädret perfekt på Cypern. Ön är ganska liten men den rymmer gott om trevliga hotell och sevärdheter. Det är välkänt att maten på Cyperns restauranger håller hög klass och detta utan att det blir dyrt.

Cypern är ett mycket bra semestermål för barnfamiljer som vill komma långt bort utan att åka långt bort. Ön är barnvänlig och har kristallklara vatten som kan upplevas som tagna direkt från en fantasi i en semesterdröm!

8. Missa inte Abu Dhabi!

Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten

Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten är också en populär destination för charterturister. Orter som Al Raha Beach ligger nära staden men ger en lugn och fin upplevelse vid sandstranden. Det är barnvänligt och gott om hotell som ger god service till ett bra pris.

Det är vanligt med service som riktar sig särskilt till familjer. Om det till exempel är viktigt med både vanlig pool och barnpool ska du se närmre på resor till Abu Dhabi. Maten håller hög kvalitet och det finns en hel del att se som till exempel konstgjorda ön Yas Island med Waterworld och Ferrari World.

9. Israel har något för alla

Israel

Under senare år har Israel seglat upp som en populär destination för charterresenärer. Landet lockar med allt från underbara stränder till platser vi läst om i bibeln och historieböckerna. I Tel Aviv går det att kombinera storstadsliv med strandliv. Döda havets hotell är barnfamiljvänliga och ligger nära spännande turistattraktioner med vandringsleder och vattenfall.

En klassisk charterdestination i Israel är Röda havet. Där går det att pyssla med vattensporter och simma med delfiner. Under sommaren kan det bli mycket hett. Bästa tiden för charterresor till Israel är vår eller höst då det fortfarande är badvarmt men inte för svettigt.

10. Frankrikes sydkust lockar

Saint-tropez

Sist men inte minst måste Frankrike nämnas bland de 10 bästa charterresorna för det här landet har mycket att erbjuda. Frankrike kan också vara ett bra val för dig som är på jakt efter billiga charterresor. Med så intensiv turism året om är det inte svårt att hitta sista minuten charterresor till sydkustens orter såväl som storstäder.

Rivieran är full av vackra stränder. Klimatet är mycket behagligt och du kan upptäcka platser som du säkerligen har hört talas om. Missa inte Monaco där du kan spana på folk som kan bränna en hel förmögenhet på casinot för att sedan köra vidare i bilar som blänker i solen. I Nice är det härligt att ta promenader vid stranden eller sitta på en uteterrass och skåla för livet!

Sugen på mer inspiration? Vi har listat 10 drömdestinationer för din vinterresa 2020/2021!