2018-01-12 by Avionero

Flygsök anpassat efter människors behov. Finns det?

Vi är innerligt trötta på att många resesajter ber om den information som man, som besökare, faktiskt letar efter. Tänk dig att du verkligen vill resa någonstans. För tillfället vet du inte exakt vilket datum eller vilken destination du längtar till, men du vet att du vill upptäcka världen. Så ska du få känna.

Men många resesajter kräver att du åtminstone vet antingen vilket datum du vill åka, eller vilken destination du planerar att resa till. Och antagligen har du någon gång varit tvungen att skriva in ett felaktigt testdatum på en resesajt bara för att få en uppfattning om hur mycket en eventuell resa skulle kosta, just för att kunna få ta del av hemsidans information.

<blockqoute>Ett gränssnitt där man måste hitta på input för att få tillgång till priser och information känns inte särskilt gynnsamt för användaren. Det är bland annat det vi vill ändra på.</blockqoute>

De flesta som ska ut och resa vet så mycket som att de vill resa.Många vet inte när, vilket är helt rimligt med tanke på att val av destination och datum ofta beror på priset.

Hur många gånger har du inte behövt mata in ett påhittat datum bara för att få en idé om hur mycket en resa skulle kosta? På många resesajter så måste man nämligen mata in påhittad data för att kunna ta del av informationen man behöver för att kunna bestämma sig för ovan detaljer. Resesajterna ber alltså om information som besökaren i fråga faktiskt letar efter. Och det går ju inte riktigt ihop. Hade det inte varit smidigare om du bara kunde få ett ungefärligt pris direkt?

Vi har lösningen på detta.

<blockqoute>“Resesajterna ber alltså om information som besökaren i fråga faktiskt letar efter.”<blockqoute>

Vi löser detta genom att använda oss av Artificiell Intelligens - alltså program som efterliknar mänskligt beteende och tänkande - och ett modernt användargränssnitt. Dessutom så är tjänsten djupt förankrad i beteendepsykologi.

Vårt system lär sig efterhand hur du, som besökare, fungerar och vad du har för önskemål och presenterar förslag och alternativ utifrån det. Med hjälp av AI så eliminerar vi alltså problemet med att behöva skriva in påhittade datum bara för att kunna få en uppfattning om hur mycket det skulle kosta att flyga någonstans.

Avionero kommer ihåg dig och dina specifika preferenser och tar fram förslag som passar dig.

image

Sen finns det fler problem…

Hur många gånger har du inte blivit förtvivlad över att ha flera - flera som i tio, tjugo eller femtio - flikar öppna i din webbläsare när du söker efter en resa? Vore det inte ganska skönt att slippa bläddra mellan alla dessa och istället ha all information samlad på ett och samma ställe?

Vi tycker att flexibilitet och smidighet är A och O när det kommer till flygsök och därför har vi löst detta problem.

Du ska alltså inte behöva ha en massa flikar öppna i din webbläsare för att kunna jämföra olika sökningar. Vi har istället samlat allt på ett och samma ställe och all data finns kvar även om du stänger ned webbläsaren och kommer tillbaka senare.

image

Är du trött på att behöva göra upprepade sökningar bara för att kunna ta reda på vilka dagar du kan flyga? Det menar vi att du inte ska behöva göra. Du ska inte behöva ha spikat ett avresedatum bara för att kunna få reda på dina resemöjligheter. Vi värderar flexibilitet, spontanitet och intuitivitet och vill att du ska få ta del av de bästa resealternativen även om du inte vet exakt när du vill åka. Därför skräddarsyr vi alternativen för dig. Dessutom så har vi gjort det simpelt att visualisera bland annat stopptider, flyg och priser för att du ska kunna jämföra olika alternativ.

Och om det är något du inte är nöjd med så kan du ge feedback direkt på det visade alternativet och få ta del av något annat som passar dig bättre.

image

<blockqoute>Vi värderar flexibilitet, spontanitet och intuitivitet och vill att du ska få ta del av de bästa resealternativen även om du inte vet exakt när du vill åka.”</blockqoute>

Vi anpassar alltså vår flygsökning efter personliga behov, vare sig det gäller att göra reseplanering enklare och mer bekväm, om du vill att sökningen ska vara intelligent och informativ eller om du faktiskt inte riktigt vet vad du vill.

Vi tar hänsyn till om du till exempel vill flyga direkt eller med vissa bolag, istället för att bara visa det teoretiskt billigaste priset och vi ser till att vi hittar ett bättre och billigare resealternativ på ett flexibelt sätt.

För oss är det viktigaste att du får behålla din nyfikenhet, samtidigt som du känner dig hundra procent bekväm. Precis som när du är kär.

<blockqoute>“För oss är det viktigaste att du får behålla din nyfikenhet, samtidigt som du känner dig hundra procent bekväm. Precis som när du är kär.”</blockqoute>

Efterfrågan på resor kommer alltid vara stor och dessutom fortsätta öka. Speciellt då resor i allmänhet, och flygningar i synnerhet, har blivit betydligt billigare med åren samtidigt som världsbefolkningen blir rikare. Folk vill helt enkelt resa och använder sig ofta av det billigaste och enklaste alternativet när det kommer till flygsök. För att hitta sina resor använder de sig naturligtvis av de metoder de redan vet om, alltså redan befintliga resesajter.

Med det sagt så innebär det inte att alla är nöjda med dem. Och många vet faktiskt inte att det finns sätt som är mer användarvänliga, lättnavigerade och anpassade för intuitiva beslut.

Vi vill att ditt resande ska vara roligt, spännande och enkelt.

Vi är en ny standard inom flygsök!

Bon voyage!