2018-04-23 by Avionero

Sök på hela länder istället för specifika städer eller flygplatser

Italien, Nederländerna eller Thailand? Rom, Eindhoven eller Khon Kaen? Några av platserna kanske redan ingår bland dina standard-resmål, medan andra är helt nya för dig. Faktum är att människan är ett vanedjur, något som resulterar i att vi ofta reser till samma eller liknande ställen om och om igen. Men grundtanken bakom Avionero är att människor ska få möjlighet att mötas och att uppleva nya platser, och därför vi vill göra det lätt för dig att hitta destinationer som du kanske inte ens visste fanns.

Vi vill helt enkelt hjälpa dig att ta reda på det du inte vet att du inte vet.

Därför ger vi dig vår nya funktion: Att söka på hela länder!

Låt oss säga att du vet att du vill resa. Och egentligen så kanske det inte spelar någon större roll exakt vart. Ibland vill man bara kasta sig ut i det okända, eller så vet man inte vad man vill överhuvudtaget. Med detta i åtanke så har vi tagit fram en ny funktion som innebär att du som användare kan söka på hela länder, istället för på specifika städer och flygplatser. Alltså; med hjälp av kvalificerade gissningar på vart de bästa flygalternativen troligen finns någonstans, så använder vi en optimeringsteknik för att få en hög statistisk chans att hitta och presentera lämpliga alternativ – utan att du som användare ska behöva göra flera olika sökningar. Du får alltså upp faktiska flygbiljetter som kan landa i olika städer och där du kan ge feedback på till exempel flygtid.

image

När du söker på ett helt land, exempelvis Italien, så får du i resultatlistan faktiska förslag på flygbiljetter som passar just dig och som är optimerade mot det du är intresserad av. Så istället för att sitta och leta igenom vad det eventuellt skulle kosta att flyga till Rom, Venedig eller Trieste, så tar vårt system fram flygalternativen till landets samtliga flygplatser. Kanske tjänar du på att resa till en närliggande stad, och sedan därifrån ta en lokal buss till din tänkta destination? Eller så kanske du upptäcker en helt ny destination som du aldrig annars hade funnit. Ibland är det vi inte vet att vi vill, eller det som går utanför vår comfort zone, det som bidrar till vidgade vyer, möten med andra människor och nya lärdomar.

image

För Lars Kristensson, vår VD och medgrundare, har funktionen kring att kunna söka på hela länder varit en självklar prioritet i vår utvecklingsprocess.

– Att kunna söka på hela länder är otroligt smidigt och detta är en funktion som många av våra användare har efterfrågat. Funktionen löser alltså till viss del användarens unknown unknowns – det vill säga den information som användaren inte vet att den inte vet, säger VD och grundare Lars Kristensson.

Det ska vara lätt att upptäcka nya destinationer, platser och kulturer och vi vill vara med och möjliggöra för resor och upptäckter som annars kanske aldrig hade blivit av!

Så våga, möt och upplev. Lycka till