Vem reser du tillsammans med?
Ekonomiklass
Affärsklass
Vuxna:1
Barn:0
2-15 år gammal
Spädbarn:0
Under 2 år gammal
Klar
Varifrån flyger du?
Förslag
StockholmSTO
KöpenhamnCPH
GöteborgGOT
MalmöMMA
VäxjöVXO
Buenos AiresBUE
IstanbulIST
AlicanteALC
AlgerALG
SplitSPU
Vart vill du flyga?
Vart som
Istanbul
Beirut
Alicante
Malaga
Skriv in din destination eller välj bland valen nedan:
Hett
Varmt
Milt
Kyligt
Kallt
Strand
Nattliv
Skidåkning
Romantiskt
Vin
Visa mer...
Europa
Nordamerika
Sydamerika
Asien
Oceanien
Afrika
Klar
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Jag behöver inte någon retur-resa.
Jag behöver inte någon retur-resa.
Letar upp de bästa flygbiljetterna åt dig
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
© Avionero 2018 – 2021

Flygresor från Stockholm till Luleå

Stockholm har 4 flygplatser och Luleå har 1 flygplats. Billigast månad: januari Mest populära månad: juli

760 kr – 3.286 kr

Prisintervall (Tur och retur)

727 km

Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Luleå

Månatliga snittpriser

 • Tur och retur
 • Enkel resa
 • Den billigaste månaden att resa är januari. Du kan åka till Luleå för 757 kr – 2.554 kr i januari.

  Veckoliga snittpriser

 • Enkel resa
 • Den billigaste veckodagen att resa är tisdag. Du kan åka till Luleå för 312 kr – 1.613 kr.

  Avgående flygplats

  Den största flygplatsen i Skandinavien och den tredje största i Norden. Arlanda har inrikes- och utrikesflyg till sammanlagt 181 destinationer. Härifrån kan du nå hela världen! Arlandas 5 terminaler möts i Sky City där du kan shoppa och äta.

  Ankommande flygplats

  Luleå Flygplats är den sjätte största flygplatsen i Sverige. Här jobbar cirka 1100 personer varav 900 arbetar där genom Försvarsmakten. Härifrån kan du åka charter till tio olika destinationer. Flygplatsen har renoverats och förnyats genom åren.

  Avstånd och transfer

  Flygplatsen ligger 7 kilometer från staden och enklaste sättet att nå den är via buss, det finns flera avgångar per dag som matchar avgångarna på flygplatsen. Transfer via taxi, buss och hyrbil.

  Destination

  Luleå kallas ibland för Stålstaden eftersom stålindustrin har en stor roll på platsen. Luleå är också en forskningsstad, döpt efter skogssamerna som kallades lulij. Staden har 47 000 invånare och är den sjunde största tätorten i Nordkalotten. Under 1887 ödelades stora delar av staden i en brand som sakta byggdes upp igen under de nästkommande tjugo åren.

  Hotell

  • Clarion Hotel Sense - med roomservice, våfflor till frukost och gratis wi-fi är Clarion ett bra val för dig som gillar det lite mer lyxiga i livet. Bra läge i centrala Luleå och enkla förbindelser till flygplats och attraktioner.
  • Quality Hotel Luleå - 3-stjärnigt hotell bara 10 minuter från flygplatsen. Kontantfritt hotell med stor frukostbuffé, loungebar och vackra sviter. Gångavstånd till Norrbottenteatern och Stadsparken.
  • Amber Hotell - privatägd hotell mitt i centrala stan, 16 olika rum med olika inredningar i varje. Ett vackert sekelskifteshus där du kan besöka deras innergård med växthus och grillplats.

  Restauranger

  • Bastard Burgers - amerikansk snabbmat med utsökta burgare, sötpotatisstrips, många olika ölsorter att kombinera med maten och en allmänt schysst stämning. Här blir du glad i maten och lämnar restaurangen med ett leende och full mage.
  • Tapas de Papá - ett annorlunda sätt att äta. Du kallar in servitörerna som går runt med tapas i lokalen och väljer vad du vill äta. Finnas även varma och kalla smårätter för dig som bara vill ha något litet och snabbt.
  • Restaurang CG - fokus på grillat kött och goda drycker. En finare restaurang där du kan sitta i flera timmar och njuta av rätterna och vinutbudet. Finns även en bar för dig som vill börja eller avsluta aftonen med en cocktail.

  Sevärdheter/Att Göra

  • Teknikens Hus - lär dig mer om teknikens underverk i vardagen och forskningen. Deras utställningar är för barn och vuxna med interaktiva montrar. Kör snöskoter, besök en gruva och boka in dig på en familjverkstad.
  • Flygmuseet F21 - för alla, även de som inte trodde att flyghistoria var intressent, kommer uppskatta ett besök på flygmuseet. Se insidan av några plan och helikoptrar, lär dig mer om svensk flyghistoria och boka gärna in en guidad tur för bästa upplevelsen.
  • Gammelstads Kyrkstad - besök en välbevarad plats som klassas som ett världsarv. Då runt i de gamla stugorna och kyrkan för att se hur man levde förr. Bäst att besöka på sommaren. Det finns över 400 stugor att besöka, vill du se allt behöver du komma tidigt på morgonen för att hinna allt.

  Flygplatser i Luleå och Stockholm

  Luleå har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

  LLA
  NYO
  ARN
  VST
  BMA
  Luleå flygplats (LLA) - 5 km
  https://www.swedavia.com/lulea/

  Kontinenter

  Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.