Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Tärnaby
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Tärnaby

Looking for cheap flights to Tärnaby? Select dates to start the search. Or read the tips on flight prices, airports, weather, and other useful data below.
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

737 km
Avstånd

Flygpriser

1.280 kr – 1.280 kr
Prisintervall (Tur och retur)

Vädret just nu

☁️
+3°C
Brutna moln

Flygplatser

HMV
1km

Avgående flygplats

Flygplatsen Arlanda har fem terminaler, hotell, shoppingcenter, restauranger och en taxfreeavdelning. Det är den tredje största flygplatsen i Norden och kapacitet att göra 80 starter och landningar per timme.

Ankommande flygplats

Hemavan Tärnaby flygplats ligger mitt i Sápmi och har flygningar 6 dagar i veckan. Efter NextJets konkurs är det Amapola Flyg AB som trafikerar linjen mellan Tärnaby och Stockholm, vissa turer med mellanlandningar i Sollefteå eller Kramfors.

Avstånd och transfer

Du landar mitt i Hemavan, 18 kilometer från Tärnaby. Du når slutdestinationen enklast med taxi då busslinjerna är sporadiska. Finns även möjlighet att boka hyrbil.

Destination

Tärnaby är en liten ort i Storuman med strax under 500 permanenta invånare. Det är en skidort utan dess like, av Sveriges 185 världscupsegrar har 131 av skidåkarna kommit från Tärnabysocknen. Orten är också den yngsta socknen i Sverige, det äldsta bygget är från 1824. Det har dock pågått samisk renskötsel i området mycket längre än så. Tärnaby livnär sig främst på turism med hotell och skidbackar.

Hotell

  • Tärnaby Fjällhotell - hotellet byggdes 1965 och går igenom större renoveringar med nya badrum, värmesystem och utbyggnad för flera rum. Inte ett 4-stjärnigt hotell men prisvärt och mysigt!
  • Tärnaby Camping - kommer du under vår och sommar finns campingplatser och stugor att hyra. Drivs även om ett vandrarhem. De bokar gärna aktiviteter åt dig.
  • Virisen - ett fjälljordbruk med hotell. Här kan du äta lyxiga middagar, vandra på fjällen och somna i sköna sängar med utsikt över hagar med de utrotningshotade allmogefåren.

Restauranger

  • Familjen - framröstad som Årets Resa i White Guide 2018. Passande lunchstopp med vällagad mat och fika. Lokala smaker i enkel miljö som uppskattas av lokalbefolkning och genomresande.
  • Backfickan - restaurangen på Tärnaby Fjällhotell är öppen för alla med mat lagad från grunden. Varierande öppettider med extraöppet under sommaren. Råvaror från omgivningen.
  • Restaurang Virisen - mer lokala råvaror än mat direkt från gården finns nog inte att hitta. Kan bokas för fest och bröllop ihop med deras bastu och jacuzzi.

Sevärdheter/Att Göra

  • Guidad tur vid Atoklimpen - under sommaren kan du vandra i den kulturhistoriska miljön Atoklimpen. Se spåren från samerna som är 1000 år gamla och lär dig mer om livet för dåtidens och nutidens samer.
  • Skidåkning - här kan du välja mellan 15 olika nedfarter. Det finns 5 liftar och backar som passar nybörjare samt veteranen. Har finnas backar döpt efter Ingemar Stenmark och Anja Persson.
  • Fiske - för sportfiskare och familjen, något för alla det vill säga Här finns gott om sjöar och turisthotellen hjälper gärna till att fixa med utrustning, fiskekort och båt.

Väder i Tärnaby

16 dagars väderprognos

Väderprognos för Tärnaby:
mån, 20 maj
☁️
+3°C
Brutna moln
4 m/s
48 %
tis, 21 maj
☁️
+6°C
Brutna moln
2 m/s
49 %
ons, 22 maj
☀️
+16°C
Klart
5 m/s
51 %
tor, 23 maj
☁️
+19°C
Brutna moln
10 m/s
34 %
fre, 24 maj
☁️
+17°C
Brutna moln
4 m/s
49 %
lör, 25 maj
☁️
+17°C
Brutna moln
2 m/s
54 %
sön, 26 maj
🌦
+20°C
Regn
6 m/s
56 %
mån, 27 maj
🌦
+21°C
Regn
4 m/s
49 %
tis, 28 maj
🌦
+21°C
Regn
5 m/s
53 %
ons, 29 maj
☁️
+17°C
Spridda moln
6 m/s
61 %
tor, 30 maj
☁️
+13°C
Brutna moln
3 m/s
43 %
fre, 31 maj
☁️
+17°C
Brutna moln
4 m/s
41 %
lör, 01 juni
☀️
+16°C
Klart
3 m/s
42 %
sön, 02 juni
☀️
+16°C
Klart
4 m/s
34 %
mån, 03 juni
☁️
+17°C
Spridda moln
5 m/s
36 %
tis, 04 juni
☁️
+7°C
Brutna moln
5 m/s
80 %

Flygplatser i Tärnaby och Stockholm

Tärnaby har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.
HMV
NYO
ARN
VST
BMA
Hemavan Tärnaby flygplats (HMV) - 1 km
https://www.hemavantarnabyairport.se/