Gör din reseplanering enklare
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
Flyg från Stockholm till Östersund

Flygresor från Stockholm till Östersund

Stockholm har 4 flygplatser och Östersund har 1 flygplats. Billigast månad: november Mest populära månad: mars

466 km

Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Östersund

Månatliga snittpriser

 • Tur och retur
 • Enkel resa
 • Den billigaste månaden att resa är november. Du kan åka till Östersund för 775 kr – 1.825 kr i november.

  Veckoliga snittpriser

 • Enkel resa
 • Den billigaste veckodagen att resa är måndag. Du kan åka till Östersund för 398 kr – 1.391 kr.

  Vädret i Östersund

  Den varmaste månaden är juli och den kallaste är januari. Genomsnittstemperaturen i Östersund under året:

  Avgående flygplats

  Några mil utanför Stockholm ligger Arlanda flygplats, den största flygplatsen i Skandinavien som hjälper tusentals resenärer att åka tusentals mil. Flygplatsen har så klart en stor tax free-avdelning och flera butiker och restauranger.

  Ankommande flygplats

  Åre Östersund Aiport började som en flygplats för flygkåren under slutet av 20-talet. 1958 gick flygplatsen över till reguljära flyg och har idag 11 stycken destinationer. Härifrån åker över en halv miljon resenärer per år och flygplatsen har över 100 anställda via olika företag som är verksamma där.

  Avstånd och transfer

  Länsväg Z614 mot Frösön så är du på flygplatsen inom 10 minuter. Du kan åka till och från flygplatsen via taxi, buss och hyrbil.

  Destination

  Östersund är den enda kvarvarande staden inom Sverige som grundades på 1700-talet. Brukar benämnas som “Sveriges mittpunkt” då det geografiskt sett ligger i mitten av Sverige och Jämtlands län. Det är en stad för vintersport där kommunen lagt marknadsföringsfokus på vintersporter sedan 1997. I kommunen bor runt 50 000 människor fördelat över 34 000 kvadratkilometer (nästan 2000 % större än Stockholms kommun)

  Hotell

  • Hotell Östersund - fem minuters promenad från centralstationen och generellt sett klassat som ett mycket bra hotell. Gratis wi-fi, parkering och satellit-tvkanaler i alla rum.
  • Best Western Hotel Gamla Teatern - alldeles vid gågatan i Östersund ligger det här hotellet som också agerar teater. Huset är från från 1800-talet. De håller konserter och evenemang på teatern året runt.
  • Scandic Östersund, syd - nära äventyrsbadet och en kvarts promenad från populära Boda Borg. Vistelsen inkluderar frukost, wi-fi, parkering och platt-tv i alla rum. Hotellet har gym och bastu som är gratis för alla boende.

  Restauranger

  • Mikado - japansk restaurang med sushi men också traditionella rätter som sukiyaki och shabu shabu. Otroliga presentationer på tallriken och fräscha smaker. De har bara öppet för bokningar.
  • Verkö Slott - vacker slottsmiljö för stora och små sällskap belägen på Frösön så kom ihåg att boka plats på båten innan du bokar bord.
  • Dalwhinnie - skotsk gastropub med whiskyprovning som är öppet sent alla dagar i veckan. För större sällskap rekommenderas att man förbeställer maten några dagar innan.

  Sevärdheter/Att Göra

  • Storsjöbadet - en av de större äventyrsbaden i landet och skoj för hela familjen. Stora rutschkanor och beläget vid en camping om ni vill besöka stället flera dagar i rad.
  • Inlandsbanan - åk på en vacker tågtur genom landskapet, ända upp till Arvidsjaur om du så vill. Detta är Sveriges ryggrad och en resa med Inlandsbanan kommer att visa de bästa sidorna av den svenska naturen.
  • Locknekrater - lär dig mer om meteoriter och undersök en av de få konstaterade kratrarna för ett meteoritnedslag. Detta specialmuseum har utställningar, filmer och information för alla som vill lära sig mer.

  Flygplatser i Östersund och Stockholm

  Östersund har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

  OSD
  NYO
  ARN
  VST
  BMA
  Åre Östersund flygplats (OSD) - 7 km
  https://www.swedavia.com/ostersund/

  Kontinenter

  Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.