Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Egypten
När som
+ Ny flik
background

Väder i Egypten i juni – värt att resa till?

Åka till Egypten i juni? Historiska väderdata visar dig chanserna till sol och värme eller snö och blåst.
Ta reda på flygpriser till Egypten på Avionero:
juni

Vackert väder i Egypten i juni 2023?

Jättebra väder
Varmt
☀️
Soligt

Egypten i juni har de senaste decennierna bjudit på dagstemperaturer på +34°C i genomsnitt.

Vädret skiljer sig mellan landsändarna i Egypten – i juni kan du mitt på dagen möta +34°C grader i Luxor och +28°C i Alexandria. Här bör du alltså planera aktiviteter och packning utifrån orten som du ska till.

Temperatur, vind och luftfuktighet i juni

Genomsnittligt
Alexandria
Kairo
Hurghada
Luxor
Sharm el-Sheikh
Marsa Alam
☀️
+34°C
Genomsnittlig max. temperatur
+13°C
Min.
+47°C
Max.
0 mm
Total nederbörd
45%
Genomsnittlig luftfuktighet
4 m/s
Genomsnittlig vind
29 ☀️
Soliga dagar
1 ⛅️
Moln
0 🌦
Regn
Egypten har jättebra väder i juni.
I Egypten i juni – vilken stad är …
 • regnigast? Marsa Alam, med i snitt 0 mm regn och en luftfuktighet på 52% procent;
 • varmast? Luxor, med en dagstemperatur på i snitt +40°C grader;
 • blåsigast? Hurghada, med i snitt 6 m/s meter per sekund;
 • svalast? Alexandria, med en dagstemperatur på i snitt +28°C grader;

Hur bra är vädret i Egypten i juni?

Under juni brukar Egypten bjuda på toppenväder: Genomsnittligt lufttryck på runt 1011 HPa bar, 30 soldagar, så lite som 2 mm i nederbörd och så få som 0 regniga dagar. Luftfuktigheten varierar förstås beroende på om du håller dig nära kusten, inåt land eller uppe i bergen – i juni ligger spannet mellan 26% i Luxor och 68% i Alexandria.

Hur varmt är det i Egypten under juni?

Det är sällan brist på sol och värme i Egypten under juni – ett land att resa till för att tina upp i dagstemperaturer på runt +33°C grader.

Så varmt brukar det vara i juni

De genomsnittliga dagstemperaturerna här ovan säger inte allt om hur varmt det kan vara i Egypten. Exempelvis kan kalla nätter göra stor skillnad för den som ska övernatta i tält eller ouppvärmda hus. Extra heta dagar kan å andra sidan göra stor skillnad för den som tänker sig krävande fysisk träning eller tävling. Här har du därför några fler temperaturer för juni:
Genomsnittligt
Alexandria
Kairo
Hurghada
Luxor
Sharm el-Sheikh
Marsa Alam
 • Genomsnittliga maximala temperaturen: +33°C;
 • Genomsnittlig minitemperatur för månaden: +25°C;
 • Högsta månadstemperatur: +34°C;
 • Lägsta månadstemperatur: +24°C;

Jämförelse mellan månader:

Genomsnittligt
Alexandria
Kairo
Hurghada
Luxor
Sharm el-Sheikh
Marsa Alam
 • Varmast: juni med i snitt +34°C på dagen;
 • Kallast: januari med i snitt +20°C på dagen;
 • Hetaste månaden i varmaste staden: juni i Luxor;
 • Kallaste månaden i svalaste staden: januari i Alexandria;

Vindar i Egypten under juni

Vindhastighet i Egypten i juni baserat på historiska data:
Genomsnittligt
Alexandria
Kairo
Hurghada
Luxor
Sharm el-Sheikh
Marsa Alam

juni tenderar att bjuda på svaga vindar på i snitt 4 m/s. Kuststäder kan dock bjuda på bris under morgnar och eftermiddagar.

Jämförelse mellan städer i juni:

 • Högsta genomsnittliga vindstyrka: Hurghada med 5 m/s;
 • Lägsta genomsnittliga vindstyrka: Luxor med 2 m/s;
 • Månadens blåsigast dag: Hurghada med 6 m/s;
 • Månadens minst blåsiga dag: Luxor med 2 m/s;

Tips inför resa till Egypten i juni

Tips inför resa till solen, snön eller vad du nu siktar på Egypten? Aktiviteter, väder och kläder hör tätt ihop. Inför resan gäller det dessutom att bara packa det du verkligen behöver för att inte behöva konka på tung packning eller betala extra bagageavgifter.

Här får du några råd om vad du bör packa och vilka slags aktiviteter som du kan ägna dig åt i Egypten utifrån vädret som juni förväntas ge. Råden gäller landet som helhet – lokalt kan både väder och möjliga aktiviteter skilja sig en del.

Soligt, varmt och svaga vindar samt hög luftfuktighet i juni
Avionero

Packa rätt för juni

Vädret gör skillnad för packningen – särskilt då vilka plagg som bör följa med i resväskan. Tipsen nedan är tänkta att hjälpa dig packa både lätt och rätt utan att släpa på mer än nödvändigt.
 • Solsken ger visserligen fin färg och ett tillskott av D-vitaminer. Har du inte rikligt med hudpigment så bör du dock sola försiktigt för att undvika att bränna dig, få soleksem och i värsta utveckla fall hudcancer. Här fungerar solkrämer och täckande kläder extra bra. Ett säkert sätt är också att hålla sig i skuggan medan solen bränner som mest, ungefär mellan klockan 9 och 15 på dagen.
 • Varma – varken heta eller svala, är förmodligen de behagligaste när du tänker dig solbad. Kortbyxor, kortare kjolar eller klänningar, linnen och t-shirtar hör till grundplaggen här. Ska du till en badort glöm inte badkläderna och kanske även snorkel, badmask och simfenor.
 • Måttlig vind är förmodligen mest behagligt i varmt väder men är kylande i svalt och kallt väder. Är det hett (då luftens temperatur överstiger hudtemperaturen på ca. 30 grader) så kan vinden däremot fungera värmande. En tunn, vindstoppande jacka samt långbyxor hjälper mot dessa effekter.
 • Låg luftfuktighet bidrar till att det blir lättare att reglera temperaturen närmast kroppen, med de kläder du har med dig. Du slipper också svettas lika mycket som vid högre grad av luftfuktighet. Däremot kan väldigt låg luftfuktig leda till torrare slemhinnor och irriterade ögon – kanske du vill packa med dig något mot det.

FAQ

Vanliga frågor kring juni vädret i Egypten:

Vad kan man göra utomhus när det är varmt i Egypten?

Bad och solbad kan passa. Varma (men inte heta) dagar är också bra för aktiviteter som inte är så fysiskt krävande: sightseeing till fots, båt, på scooter, kamelrygg. Du kan också motionera lätt bara du ser till att kunna svalka dig och släcka törsten.

Är juni en bra tid att besöka Egypten?

Ja, juni är en bra tid att åka till Egypten, vädret kunde inte vara bättre, så gör dig redo att vara ute för att utforska och njuta. Kolla in andra månader när det är en bra tid att åka till Egypten.

Väder i Egypten olika månader

Källa till uppgifterna

För den här sidan har vi analyserat det typiska vädret i Egypten baserat på historisk väderdata per timme från 1 januari 1979 till 31 december 2022.

För historiska datum visar vi faktiska registrerade data på platsen vid den tiden. För framtida datum använder vi det registrerade vädret under den dagen på året i genomsnitt under alla år som vi har data för (om inte annat anges). Den dagliga temperaturen är den högsta uppmätta temperaturen i skuggan under den dagen.