Gör din reseplanering enklare
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
Flyg från Stockholm till Gällivare

Flygresor från Stockholm till Gällivare

Stockholm har 4 flygplatser och Gällivare har 1 flygplats. Billigast månad: november Mest populära månad: december

878 km

Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Gällivare

Månatliga snittpriser

 • Tur och retur
 • Enkel resa
 • Den billigaste månaden att resa är november. Du kan åka till Gällivare för 1.356 kr – 3.757 kr i november.

  Veckoliga snittpriser

 • Enkel resa
 • Den billigaste veckodagen att resa är lördag. Du kan åka till Gällivare för 700 kr – 2.344 kr.

  Avgående flygplats

  Arlanda öppnades 1959 efter den misslyckade Halmsjöbanan dömdes ut några år tidigare. Arlanda har vuxit sedan 50-talet och tar idag hand om 26 miljoner resenärer varje år samt blivit den största flygplatsen i Skandinavien.

  Ankommande flygplats

  Gällivare är en liten flygplats som öppnade för reguljärflygningar 1971. Landningsbanan har breddats och förlängts flera gånger under årtionden och 1994 byggde man om stationshuset. Från Gällivare flygplats kan du flyga till Stockholm eller Arvidsjaur.

  Avstånd och transfer

  Flygplatsen ligger bara 10 minuter från Gällivare. Transfer med buss och taxi eller hyrbil.

  Destination

  Gällivare är järnvägsknuten mellan Inlandsbanan och Malmbanan. Stadens namn nämns för första gången 1673 och tros komma från det samiska ordet jiellovárre som betyder sprickberget. Orten har uppkommit tack vare gruvnäringen och är en viktig ort för västlaestadianismen. Än idag är det främst ett industrisamhälle med fokus på malmgruvorna.

  Hotell

  • Lappeasuando - hotellet du väljer när du vill vara nära äventyr. Mysiga rum i skandinavisk design. De har även campingplatser, vildmarkstält och stugor att hyra.
  • Scandic Gällivare - nära stadskärna med naturen runt knuten. Tillgång till wi-fi och gym under vistelsen. 80 rum varav vissa är husdjursvänliga.
  • Gällivare B&B - 30 rum med olika inredningar, toaletter och dusch på varje våning som delas med de andra. Här borde du bara 800 meter från Dundret och skidspåren.

  Restauranger

  • Glada Kocken - Vid foten av Dundret kan du njuta av luncher och middagar. Skandinavisk mat och varierande meny. Vissa helger är familjeinriktade med buffé och á la cartemeny.
  • Nittaya Thai - äkta thailändsk mat i centrala Gällivare. Började med att erbjuda luncher varje fredag som befolkningen vallfärdade för att köpa. Familjerestaurang och vettiga priser.
  • Brasserie JTA - främst en lunch och catering, men lunch serveras ända fram till 16.30. På helgerna har de after work-buffé. Klassisk meny med kött-, fisk- och vegetariska rätter.

  Sevärdheter/Att Göra

  • Muddus Nationalpark - lättvandrade leder och en del av världsarvet Laponia. Upptäck en natur opåverkad av skogsbruket. Raviner, bergsknallar, gammelskog och ett rikt djurliv väntar.
  • Galgbackens Islandshästar - boka in en ridtur på äkta islandshästar i den vilda, lappländska miljön. Belägen i Sakajärvi strax söder om Gällivare. Här kan du vara med på ridläger eller boka en kortare ridtur.
  • Naturum Laponia - ett museum där du får lära dig allt om världsarvet och varför det är så viktigt att bevara. Underhållande och lärorikt. Ett måste att besöka innan du ger dig ut på en vandring. Du kommer att se din omgivning med andra ögon.

  Flygplatser i Gällivare och Stockholm

  Gällivare har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

  GEV
  NYO
  ARN
  VST
  BMA
  Gallivare flygplats (GEV) - 7 km
  www.gellivare.se/Projekt/Lapland-Airport/

  Kontinenter

  Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.