Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Skellefteå
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Skellefteå

1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

621 km
Avstånd

Vädret just nu

☁️
+14°C
Brutna moln

Flygplatser

SFT
15km

Avgående flygplats

Arlanda döptes och invigdes under 1958, namngiven av riksdagen eftersom de inte gillade några medborgarförslag. Den har kontinuerligt byggts ut med fler banor och större lokaler till det den är idag, den största flygplatsen i Skandinavien.

Ankommande flygplats

Från Skellefteå flygplats kan du inte bara ta dig till och från Arlanda, här går det även ett direktflyg till Malaga och 8 andra destinationer, främst charterresor. Har 8 avgångar om dagen till Stockholm.

Avstånd och transfer

Skellefteå flygplats kan nås via buss, taxi, hyrbil eller egen bil som du kan parkera på plats. Flygplatsen ligger 20 minuter från centrum.

Destination

Skellefteå socken grundades på 1300-talet men staden är desto yngre, den planerades och anlades av Nils Nordlander på 1840-talet. Ibland kallas staden för Guldstaden tack vare Skellefteåfältet som är det mineralrikaste i världen och Bolidens långa närvaro i området. En stad som älskar musik och hockey. Kulturområdet Nordanå mitt i staden är ett välbevarat byggnadsminne.

Hotell

  • Hotell Aurum - hotellrum, konferensmöjligheter, paketerbjudanden och relaxavdelning. Det här 4-stjärniga hotellet har allt du behöver för en härlig vistelse. Gratis frukost och wi-fi ingår i bokningen.
  • Stiftsgården Hotell & Konferens - härlig kulturmiljö med fina rum och sekelskiftesrestaurang. Området lockar till promenader och en avslappnad vistelse. Går att boka flygtransport direkt via hotellet för stora och små sällskap.
  • Hotel Stensborg - fina, enkla rum med room service och kemtvätt. Passar för de som är på genomresa eller vill bo lite billigare med samma komfort som dyrare alternativ. Centralt läge och frukost ingår i priset.

Restauranger

  • Café Lilla Mari - ett kafé där du enkelt kan bli lika mätt som på en traditionell restaurang. Klassiskt hembakat fikabröd, räksmörgåsar och delikata ostbrickor. Caféet har rättigheter och belägen i traditionell miljö
  • Bryggargatan Restaurang & Bistro - skandinavisk kost som sägs ha den bästa utsikten. En bistro med cocktailbar, sommelier och kärlek för inhemska smaker samt nyskapande.
  • Stadskällaren - bäst att boka tid för denna restaurang i Saluhallen har få bord och de fylls upp snabbt. Du kan också köpa lunch från någon av butikerna i Saluhallen för att äta hos dem. Du hittar goda smaker, färska råvaror och en härlig stämning.

Sevärdheter/Att Göra

  • Nordanåparken - uppleva staden från förr med vackra bostäder, parker och dammar. Under sommaren kan du äta picknick i parken och delta i den årliga bymarknaden och på vintern arrangeras alltid en julmarknad.
  • Skellefteå Adventurepark - äventyrsland för de vågade. Åk zipline, klättra i träd eller besöka den gamla vildmarksgruvan för en lugnare tillställning. Bra aktiviteter för kick off eller hela familjen.Mat över öppen eld och testa gå på en vandring med snöskor.
  • Skellefteå golfbana - en härlig bana som haft äran att arrangera golf-SM för både damer och herrar. Kräver att du har grönt kort för att spela, nybörjarkurser finns under vissa tider på året.

Väder i Skellefteå

16 dagars väderprognos

Väderprognos för Skellefteå:
tis, 26 september
☁️
+14°C
Brutna moln
4 m/s
80 %
ons, 27 september
🌦
+16°C
Regn
5 m/s
78 %
tor, 28 september
🌦
+14°C
Regn
4 m/s
71 %
fre, 29 september
🌦
+15°C
Regn
3 m/s
77 %
lör, 30 september
🌦
+11°C
Regn
5 m/s
81 %
sön, 01 oktober
☁️
+7°C
Brutna moln
3 m/s
67 %
mån, 02 oktober
🌦
+9°C
Regn
5 m/s
80 %
tis, 03 oktober
🌦
+11°C
Regn
7 m/s
97 %
ons, 04 oktober
☁️
+11°C
Brutna moln
7 m/s
68 %
tor, 05 oktober
☁️
+10°C
Brutna moln
3 m/s
79 %
fre, 06 oktober
🌦
+8°C
Regn
4 m/s
95 %
lör, 07 oktober
☁️
+8°C
Brutna moln
5 m/s
71 %
sön, 08 oktober
☀️
+7°C
Klart
4 m/s
61 %
mån, 09 oktober
🌦
+6°C
Regn
9 m/s
88 %
tis, 10 oktober
☁️
+5°C
Spridda moln
5 m/s
77 %
ons, 11 oktober
☁️
+5°C
Brutna moln
2 m/s
85 %
Visa 16 dagars väderprognos

Väder per månad

Planerar ni en resa och vill veta hur vädret är i Skellefteå?
Planerar du i förväg? Kolla när det ärbästa tiden att besöka Skellefteå.

Flygplatser i Skellefteå och Stockholm

Skellefteå har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.

SFT
NYO
ARN
VST
BMA
Skellefteå flygplats (SFT) - 15 km
https://www.skellefteaairport.se/

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.