Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Sundsvall
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Sundsvall

1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

343 km
Avstånd

Avgående flygplats

Arlanda hjälper miljontals resenärer att nå hundratals destinationer varje år, närmare bestämt 20 miljoner människor till 181 destinationer. Den största flygplatsen i Skandinavien bara en timmes färd från huvudstaden.

Ankommande flygplats

Midlanda flygplats ligger mellan Sundsvall och Timrå i Timrå kommun och är den största flygplatsen förutom de statliga som ägs av Swedavia. Den har tidigare ägts av Swedavia men 2013 tog ett kommunalt bolag över flygplatsen. Midlanda ligger faktiskt närmare Timrå än Sundsvall men i folkmun är det ändå Sundsvalls flygplats. Du kan resa till 4 inrikesflygplatser och det finns 8 olika charterbolag med olika destinationer.

Avstånd och transfer

Transfer till Sundsvall tar cirka 20 minuter och 10 minuter till Timrå via buss, taxi eller hyrbil. Parkering på flygplatsen är möjlig, finns även bilvård som extratjänst för den som lämnar in sin privatbil.

Destination

Den tredje största staden i Norrland och 21:a största i landet. Den här staden är byggd från ingenting, det fanns ingen by där innan förutom några mindre byar runt omkring. Det är alltså en planerad stad från 1600-talets början. Kallas för Drakarnas Stad och gågatan är därmed full med färgglada drakar i sten. De är alla målade i olika färger. Sundsvall brändes ned av ryssarna 1721 och drabbades av en brand 1803 men har återhämtat sig varje gång och blomstrat under sågverksindustrin.

Hotell

  • Elite Hotel Knaust - byggdes efter en av Sundsvalls stora bränder 1888. Här har kungligheter från Siam övernattat och många stora namn. Hotellet är renoverat och har alla moderna bekvämligheter men behåller fortfarande sin gamla charm och inredning.
  • Hotell Södra Berget - Längst upp på södra berget finner du ett hotell som har spa, bastu, restaurang, konferensmöjligheter och otrolig utsikt över hela staden. Öppet året runt och erbjuder gratis frukostbuffé och internet.
  • Good Morning Sundsvall - varför inte passa på att sova på en hotellbåt när du ändå besöker en kuststad. Båten har en restaurang som du kan besöka dygnet runt.

Restauranger

  • En Liten Krog - den här restaurangen är rekommenderad av White Guide och serverar skandinavisk mat med fokus på fisk och skaldjur. Har även en barnmeny och bra priser.
  • Udda Tapas - tapas är en mindre rätt och här kan du äta dig mätt på deras stora utbud. Smaker med inspiration från hela världen. Skönt stämning och härlig uteplats
  • Dalton’s Saloon - med fokus på härlig stämning och goda maträtter har Dalton vunnit många stamgäster. Karaoke flera dagar i veckan, trubadurer och god öl.

Sevärdheter/Att Göra

  • Strike Club - för familj, vänner och kollegor. Här kan du bowla, skjuta laserpistoler, tävla i rodeo och spela arkadspel. Deras satsning Prison Island är som Fångarna på Fortet blandat med Boda Borg. Ett måste för större sällskap!
  • Galtströms Bruk - besök ett gammalt järnbruk och upplev en riktig kulturmiljö. Över 60 000 besökare tittar in varje år vilket gör det till Medelpads största attraktion.
  • Mittsverigebanan - upplev sport på äkta norrländskt vis. Banan fick nya ägare 2017 som nu gör ett omfattande projekt för att locka fler sportfantaster och erbjuda en racingbana i toppklass.

Kontinenter

Eller om du är väldigt flexibel - sök de billigaste biljetterna till en hel kontinent istället.