Dina resor
Organisera enkelt dina flighter med hjälp av flikar
Stockholm
Umeå
När som
+ Ny flik
background

Flyg från Stockholm till Umeå

1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum

Info om sträckan

513 km
Avstånd

Vädret just nu

🌦
+7°C
Regn

Flygplatser

UME
4km

Avgående flygplats

Arlanda är den tredje största flygplatsen i Norden och här startar och landar över 230 000 flygplan varje år. Arlanda har 5 terminaler för inrikes- och utrikesflyg samt Sky City som kopplar ihop terminalerna.

Ankommande flygplats

Umeå Flygplats hade sin första flygning 1961 och gick igenom en omfattande renovering under 2008. Den har strax över en miljon resenärer varje år som reser till en av deras 18 olika destinationer. Härifrån kan du åka på charter eller resa till några av de större städerna i Sverige.

Avstånd och transfer

Endast 6 minuter från centrum och transfer via buss, taxi, bil eller med cykel som du sedan kan låsa in gratis i deras cykelgarage.

Destination

Björkarnas stad är en universitetsstad och den största i Norrland. Staden har runt 125 000 invånare. Staden började växa fram under 1300-talet men låg i början en halvmil uppströms från nuvarande staden. Området har varit befolkat längre än så, det finns hällristningar daterad till 3000 före Kristus. Här finns konsulat från 10 olika länder.

Hotell

  • Stora Hotellet Umeå - ett 4-stjärnigt hotell i en vacker miljö. Hotellet är inrett med sjöfartshistoria och alla rum är personligt inredda. Har sviter och enkelrum samt en restaurang som lockar både gäster och förbipasserande.
  • Comfort Hotel Winn - ett supermodernt hotell mitt i stan med flerspråkig personal. Perfekta hotell för den som älskar modern design och konstuttryck. 185 rum och en lobby med bar på 300 kvadratmeter.
  • STF Vandrarhem Umeå - om du vill bo billigt och inte har något emot att dela rum med andra kan du boka in på detta centrala vandrarhem. 90 bäddar på 28 rum och möjlighet att laga din egen frukost i det öppna köket eller betala för deras frukostbuffé.

Restauranger

  • Gotthards Krog - den prisbelönta krogen sitter ihop med Stora Hotellet döpt efter sjöfararen Gotthard Zetterberg. Här kan du äta med gott samvete, deras grönsaker odlas av ägarna och de har KRAV-certifierade produkter och köper in bröd för ett lokalt bageri. Frosseri med gott samvete!
  • Hunger och Törst - här kan du bli serverad 3-, 5- eller 7-rätters middag på en vacker uteplats i söderläge. De har också en sommelier som skapar perfekta dryckespaket till er afton.
  • Taj Mahal - gillar du indisk mat är Taj Mahal matstället för dig. Starka och milda rätter, buffé och lunchservering. Enkel inredning och många rätter att välja mellan.

Sevärdheter/Att Göra

  • Bildmuseet - en plats för internationellt uttryck i konst. Här hittar du fotografiutställningar, design och visuell kultur som är en fröjd för ögat. Ibland finns även tillbakablickar på vår egen konsthistoria.
  • Hemliga gitarrsamlingen - ett specialmuseum där du får lära dig allt om gitarren och dess historia. En stor samling med instrument att beundra och en del har varit i händerna på kända personer såsom Eric Clapton och Jimi Hendrix.
  • Grössjön Naturreservat - om du vill uppleva den västerbottniska naturen ska du besöka Grössjö. Utritade stigar att följa, platser att grilla på och ett riktigt naturskådespel med flera olika miljöer att beundra.

Väder i Umeå

16 dagars väderprognos

Väderprognos för Umeå:
lör, 13 april
🌦
+7°C
Regn
5 m/s
89 %
sön, 14 april
☁️
+7°C
Spridda moln
4 m/s
70 %
mån, 15 april
❄️
+3°C
Snö
5 m/s
89 %
tis, 16 april
❄️
+3°C
Snö
5 m/s
87 %
ons, 17 april
❄️
-3°C
Snö
6 m/s
81 %
tor, 18 april
❄️
-2°C
Snö
5 m/s
69 %
fre, 19 april
❄️
+1°C
Snö
2 m/s
75 %
lör, 20 april
☁️
+3°C
Brutna moln
4 m/s
76 %
sön, 21 april
❄️
+2°C
Snö
7 m/s
98 %
mån, 22 april
🌦
+5°C
Regn
5 m/s
66 %
tis, 23 april
🌦
+6°C
Regn
3 m/s
67 %
ons, 24 april
🌦
+3°C
Regn
5 m/s
92 %
tor, 25 april
☁️
+8°C
Brutna moln
4 m/s
82 %
fre, 26 april
☁️
+7°C
Brutna moln
4 m/s
86 %
lör, 27 april
☁️
+5°C
Brutna moln
2 m/s
81 %
sön, 28 april
☀️
+10°C
Klart
3 m/s
56 %
Visa 16 dagars väderprognos

Väder per månad

Planerar ni en resa och vill veta hur vädret är i Umeå?
Planerar du i förväg? Kolla när det är bästa tiden att besöka Umeå.

Flygplatser i Umeå och Stockholm

Umeå har 1 flygplats och Stockholm har 4 flygplatser.
UME
NYO
ARN
VST
BMA
Umeå flygplats (UME) - 4 km
https://www.swedavia.se/umea/