Vem reser du tillsammans med?
Ekonomiklass
Affärsklass
Vuxna:1
Barn:0
2-15 år gammal
Spädbarn:0
Under 2 år gammal
Klar
Varifrån flyger du?
Förslag
StockholmSTO
StuttgartSTR
KöpenhamnCPH
GöteborgGOT
HelsingforsHEL
ColomboCMB
SiguaneaSZJ
ShanghaiSHA
Vart vill du flyga?
Vart som
Tobruk
Atoifi
Istanbul
Khoy
Skriv in din destination eller välj bland valen nedan:
Hett
Varmt
Milt
Kyligt
Kallt
Strand
Nattliv
Skidåkning
Vin
Slott
Visa mer...
Europa
Nordamerika
Sydamerika
Asien
Oceanien
Afrika
Klar
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Välj datum
Specifika datum
Flexibla datum
Reseperiod
Weekend
Utresa
Hemresa
Jag behöver inte någon retur-resa.
Jag behöver inte någon retur-resa.
Letar upp de bästa flygbiljetterna åt dig
1 Vuxen, Ekonomiklass
Välj datum
© Avionero 2018 – 2021
Tillbaka

Flyg från Stockholm till Umeå

Flygresor från Stockholm till Umeå

Stockholm har 4 flygplatser och Umeå har 1 flygplats.

606 kr2.190 kr
Prisintervall (Tur och retur)
514 km
Avstånd

Biljettpriser från Stockholm till Umeå

Månatliga snittpriser

 • Tur och retur
 • Enkel resa
 • Den billigaste månaden att resa är februari. Du kan åka till Umeå för 600 kr – 1.908 kr i februari.

  Veckoliga snittpriser

 • Enkel resa
 • Den billigaste veckodagen att resa är tisdag. Du kan åka till Umeå för 312 kr – 1.499 kr.

  Avgående flygplats

  Arlanda är den tredje största flygplatsen i Norden och här startar och landar över 230 000 flygplan varje år. Arlanda har 5 terminaler för inrikes- och utrikesflyg samt Sky City som kopplar ihop terminalerna.

  Ankommande flygplats

  Umeå Flygplats hade sin första flygning 1961 och gick igenom en omfattande renovering under 2008. Den har strax över en miljon resenärer varje år som reser till en av deras 18 olika destinationer. Härifrån kan du åka på charter eller resa till några av de större städerna i Sverige.

  Avstånd och transfer

  Endast 6 minuter från centrum och transfer via buss, taxi, bil eller med cykel som du sedan kan låsa in gratis i deras cykelgarage.

  Destination

  Björkarnas stad är en universitetsstad och den största i Norrland. Staden har runt 125 000 invånare. Staden började växa fram under 1300-talet men låg i början en halvmil uppströms från nuvarande staden. Området har varit befolkat längre än så, det finns hällristningar daterad till 3000 före Kristus. Här finns konsulat från 10 olika länder.

  Hotell

  • Stora Hotellet Umeå - ett 4-stjärnigt hotell i en vacker miljö. Hotellet är inrett med sjöfartshistoria och alla rum är personligt inredda. Har sviter och enkelrum samt en restaurang som lockar både gäster och förbipasserande.
  • Comfort Hotel Winn - ett supermodernt hotell mitt i stan med flerspråkig personal. Perfekta hotell för den som älskar modern design och konstuttryck. 185 rum och en lobby med bar på 300 kvadratmeter.
  • STF Vandrarhem Umeå - om du vill bo billigt och inte har något emot att dela rum med andra kan du boka in på detta centrala vandrarhem. 90 bäddar på 28 rum och möjlighet att laga din egen frukost i det öppna köket eller betala för deras frukostbuffé.

  Restauranger

  • Gotthards Krog - den prisbelönta krogen sitter ihop med Stora Hotellet döpt efter sjöfararen Gotthard Zetterberg. Här kan du äta med gott samvete, deras grönsaker odlas av ägarna och de har KRAV-certifierade produkter och köper in bröd för ett lokalt bageri. Frosseri med gott samvete!
  • Hunger och Törst - här kan du bli serverad 3-, 5- eller 7-rätters middag på en vacker uteplats i söderläge. De har också en sommelier som skapar perfekta dryckespaket till er afton.
  • Taj Mahal - gillar du indisk mat är Taj Mahal matstället för dig. Starka och milda rätter, buffé och lunchservering. Enkel inredning och många rätter att välja mellan.

  Sevärdheter/Att Göra

  • Bildmuseet - en plats för internationellt uttryck i konst. Här hittar du fotografiutställningar, design och visuell kultur som är en fröjd för ögat. Ibland finns även tillbakablickar på vår egen konsthistoria.
  • Hemliga gitarrsamlingen - ett specialmuseum där du får lära dig allt om gitarren och dess historia. En stor samling med instrument att beundra och en del har varit i händerna på kända personer såsom Eric Clapton och Jimi Hendrix.
  • Grössjön Naturreservat - om du vill uppleva den västerbottniska naturen ska du besöka Grössjö. Utritade stigar att följa, platser att grilla på och ett riktigt naturskådespel med flera olika miljöer att beundra.