2018-04-03 by Avionero

Nu kan du söka resa utan att veta när du vill åka

De flesta resesajter kräver att man vet när man vill resa för att få fram resealternativ och priser. Men i startskedet av en reseplanering så vet man inte alltid var man ska börja, och ofta behöver man göra en grundlig analys och testa sig fram med olika datum för att se vad som verkar rimligt. Hur stor skillnad är det på biljettpriserna beroende på när man vill åka? Och när är det absolut billigast att åka? Man får helt enkelt ägna sig åt gedigen research innan man ens har lyckats ringa in ungefär när det är mest förmånligt att resa. Vi på Avionero tycker att nyfikenheten ska få fritt spelrum utan att processen ska vara krånglig, så därför har vi tagit fram en funktion som faktiskt bemöter beteendet som man ofta har när man bokar resor: Att söka resor utan specifika datum.

Om man står i begrepp att undersöka flygpriser, så får man ofta börja med att mata in påhittad data bara för att ens få sig en uppfattning om vilken nivå priset ligger på. Man vet kanske inte alltid när man kan ta semester, och skulle gärna vilja veta vad det innebär, rent prismässigt, att resa bort under en viss tid för att sen ta ett beslut utifrån den informationen. Hos oss behöver man endast veta att man vill resa – vi hjälper till att bestämma när.

Hur kan vi göra det möjligt att få fram den information som användaren letar efter, bara genom att använda den information som användaren faktiskt redan har?

image

Lars Kristensson är en av grundarna av Avionero, och funktionen för att söka utan datum var en av de första idéerna till vad som skulle forma Avionero.

– Idén till att kunna söka utan datum kom från observationen att majoriteten av alla sökningar som görs på flygsöksajter, bara är till för att få en uppfattning om hur mycket resan skulle kunna kosta. Ofta har du ännu inte bestämt några specifika datum för din resa, utan du är bara intresserad av att få en ungefärlig uppfattning gällande vad du skulle behöva betala. Därför sitter du där och fejkar datum, eller provar dig fram med olika närliggande datum. Detta innebär alltså att majoriteten av alla datum som används i sökningar antingen är fejkade, eller så är det datum som ännu inte är bestämda. Då slog frågan mig: “Hur kan vi göra det möjligt att få fram den information som användaren letar efter, bara genom att använda den information som användaren faktiskt redan har – det vill säga destination för avresa och ankomst”.

Därefter slog jag ihop den idén med ett sökordsoptimerings-tankesätt, integrerat med behovet av informationssökning som användaren uttrycker redan innan hen går in på Avionero – allt för att vi ska kunna möta den efterfrågan som faktiskt finns, hela vägen från sökfältet på Google.

Hos oss behöver man endast veta att man vill resa – vi hjälper till att bestämma när

Låt oss säga att du vill åka från Stockholm till Kapstaden, men vet ännu inte när, och du skulle vilja veta hur mycket priserna skiljer sig mellan olika tidsperioder. För oss räcker den här informationen för att vi ska kunna förse dig med en smart sammanställning som inkluderar prisintervallet, det månatliga snittpriset, det veckoliga snittpriset, vilken månad som är mest populär att resa i, hur långt det är till den potentiella destinationen och vilka flygplatser som är relevanta. Du kan alltså söka utan några datum inmatade. Med ett enkelt klick så får du reda på exakt hur billigt det kan vara, och när det är bäst att åka – både utifrån månad och veckodag. Informationen presenteras i smarta grafer som visar upp en tydlig helhetsbild.

image

Sammanfattningsvis kan du alltså börja göra konkret research inför din resa även om du inte har en aning om när du vill åka. Vi strävar efter att det ska vara enkelt, lättnavigerat och roligt att leta flygresor i alla skeden av planeringen.

Testa själv med dina drömresmål!