Rättigheter du har när du flyger

Har du drabbats av ett försenat flyg eller sjukdom inför resa, och undrar vilka rättigheter du har? Då har du hamnat rätt. Här svarar vi på vilka rättigheter du har om flyget är försenat, om du blir sjuk eller om du helt enkelt vill avboka din resa.

Guide för en bekväm och smidig flygresa

Hur man upplever en flygresa är individuellt och beror på flera faktorer. Vissa finner det rogivande och ser det som en perfekt stund för avkoppling, medan andra känner obehag. Vare sig man tycker att det är härligt eller inte, så kan nog alla som har rest längre sträckor hålla med om att det finns moment och företeelser som kan kännas obekväma utan rätt sorts planering. Torr hud, svullna fötter, hög ljudnivå och för trånga byxor är bara ett axplock. Nedan följer ett par smarta tips för hur du höjer kvaliteten på din flygresa.

Så packar du rätt för backpacking-resan

Tunn sovsäck i siden, färgade tygpåsar och nackkudde. Att veta vad du ska packa med dig för en långresa kan ibland kännas klurigt. Här kommer flera användbara tips på hur du kan tänka för att få med dig allt du kan behöva, och gällande vilken typ av ryggsäck som passar för dig och din resa.

Hur undviker man jetlag efter långa flygresor?

Faktum är att jetlag, för somliga, faktiskt kan orsaka influensaliknande symptom. Och inte nog med att jetlagen kan förstöra din semester – den kan även orsaka problem i arbetslivet, kosthållningen, träningen och hälsan. Visst känns det onödigt att slösa bort flera dagar, både under och efter semestern, på att må dåligt? Framförallt när det faktiskt går att undvika, eller iallafall minimera, symptomen. Här kommer våra tips på hur du slipper jetlagen efter långa flygresor!

Sök på hela länder istället för specifika städer eller flygplatser

Italien, Nederländerna eller Thailand? Rom, Eindhoven eller Khon Kaen? Några av platserna kanske redan ingår bland dina standard-resmål, medan andra är helt nya för dig. Faktum är att människan är ett vanedjur, något som resulterar i att vi ofta reser till samma eller liknande ställen om och om igen. Men grundtanken bakom Avionero är att människor ska få möjlighet att mötas och att uppleva nya platser, och därför vi vill göra det lätt för dig att hitta destinationer som du kanske inte ens visste fanns.

Nu kan du söka resa utan att veta när du vill åka

De flesta resesajter kräver att man vet när man vill resa för att få fram resealternativ och priser. Men i startskedet av en reseplanering så vet man inte alltid var man ska börja, och ofta behöver man göra en grundlig analys och testa sig fram med olika datum för att se vad som verkar rimligt. Hur stor skillnad är det på biljettpriserna beroende på när man vill åka? Och när är det absolut billigast att åka? Man får helt enkelt ägna sig åt gedigen research innan man ens har lyckats ringa in ungefär när det är mest förmånligt att resa.

Miljövänliga flygresor - finns det?

Med dagens moderna flygplan går det i regel oerhört fort och smidigt att flyga. Dessvärre vet vi att flygresor påverkar klimatet negativt. Sveriges Naturskyddsförening rapporterar att globalt sett så står flyg för ungefär 4-5 % av alla klimatpåverkande utsläpp, och i Sverige utgör flygresorna en tiondel av våra totala utsläpp. Så även om man vill vara med och bidra till en friskare planet så är det inte helt enkelt. Hur går man tillväga?

Möt Avioneros back-end-utvecklare: Ivan Yuriev!

Allting började med en klok lärare i Kirgizistan som berättade om det vackra som datavärlden hade att erbjuda. Efter det var Ivan Yurievs framtidsplaner förutsedda – det var det här han skulle arbeta med. Ett par år senare korsades Ivans och Avioneros medgrundare Antons vägar, och när det kom på tal att Avionero sökte efter en kompetent back-end- och .NET-utvecklare, så kunde inte Ivan göra annat än att föreslå sig själv som kandidat för rollen. Och resten är historia...

Ny funktion gör det enklare att hitta resan du letar efter

Att man numera kan boka alla delar av sin resa själv, utan någon traditionell resebyrå som mellanhand, är ett känt faktum som förenklar vardagen avsevärt. Men, det krävs naturligtvis både tid och engagemang om man vill hitta de bästa tiderna och priserna. En av de mest frustrerande aspekterna av att boka resor online, kan vara mängden sidor man måste sovra genom för att komma fram till det mest optimala alternativet.

Varför är inte sista minuten-resor billiga längre?

Minns du tiden när det gick att boka en flygbiljett till dagen efter för tusenlappar billigare än vad den tidigare kostat? Idag är sista minuten-resor inte lika billiga längre – utan snarare betydligt dyrare än om man bokar långt i förväg. Vad beror det på? Och vad kan vi göra för att ändå komma åt de billiga flygbiljetterna?